Κικίλιας: Η διαχείριση της πανδημίας, ο εμβολιασμός και ο τουρισμός πάνε την Ελλάδα ψηλότερα στον δείκτη δημοκρατίας

Στην 25η θέση από την 34η στην οποία βρισκόταν ανέβηκε στον Democracy Index 2022 η Ελλάδα γεγονός που χαιρετίζει με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Όπως αναφέρει στο Twitter ο υπουργός Τουρισμού και πρώην υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας: «Η άνοδος αποδίδεται από τον έγκυρο διεθνή οργανισμό πρωταρχικά στην επιτυχία των πολιτικών της Κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, την αποτελεσματική εκστρατεία εμβολιασμού και την θεαματική ανάκαμψη του τουρισμού».

Δύο πυλώνες οι οποίοι, όπως πολύ σημειώνουν και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι άρρηκτα αλληλένδετοι καθώς ο τουρισμός, βασικός πυλώνας της οικονομίας, ανέκαμψε σημαντικά, παρά το γεγονός που θα μπορούσε να είχε πληγεί ανεπανόρθωτα με κακό χειρισμό της πανδημίας.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Economist Intelligence Unit για την ποιότητα της Δημοκρατίας ανά τον κόσμο, η Ελλάδα ανέβηκε εννέα θέσεις στην κλίμακα του λεγόμενου «δείκτη δημοκρατίας» για το 2022 (Democracy Index 2022), καταγράφοντας σαφή βελτίωση και μια από τις καλύτερες επιδόσεις του δείκτη του Economist.

epirusblog.gr
5 of 5
Κικίλιας: Η διαχείριση της πανδημίας, ο εμβολιασμός και ο τουρισμός πάνε την Ελλάδα ψηλότερα στον δείκτη δημοκρατίας
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2151011994570139322
item