Άρτα: Γ. Στύλιος - «Η βία απέναντι στα παιδιά και τις γυναίκες δεν έχει θέση στην ελληνική κοινωνία»

Χαιρετισμός ΥφΑΑΤ στην ημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας για την ενδοοικογενειακή βία.


Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Άρτας ΝΔ Γιώργος Στύλιος, σε ημερίδα με θέμα την «Ενδοοικογενειακή βία και τη νεανική παραβατικότητα». 

Η ημερίδα που διοργάνωσε ο δικηγορικός Σύλλογος Άρτας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας.

Αφού εξήρε την πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας, ο κ. Στύλιος υπογράμμισε πως η ενδοοικογενειακή βία και η νεανική παραβατικότητα είναι συγκοινωνούντα δοχεία. 

Τονίζοντας τη σημασία της οικογένειας ως χώρου ασφάλειας και θαλπωρής και την ανάγκη η πολιτεία να διαφυλάξει με κάθε μέσο αυτό το χαρακτήρα της.

Όπως σημείωσε, η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, διαχρονικά καταδικάζει και είναι αυστηρή απέναντι στο φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας. Μάλιστα, επί Νέας Δημοκρατίας ψηφίστηκε ο 3500/2006, ο πρώτος νόμος για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.


Εν συνεχεία εστίασε στις προσπάθειες της σημερινής Κυβέρνησης να σταθεί δίπλα στα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας. Αναφέρθηκε ειδικότερα στις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που προώθησε από το 2019 η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Αλλαγές που είχαν ως αποτέλεσμα την αυστηροποίηση των ποινών για τα αδικήματα που σχετίζονται με την έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία και την κατά προτεραιότητα εκδίκασή τους.

Τόνισε, ωστόσο, πως στο πυρήνα των πολιτικών της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων είναι η πρόληψη. Με αυτό το σκοπό, συνέταξε και εφαρμόζει δύο εθνικά σχέδια δράσης: το «Σχέδιο για την Ισότητα των Φύλων» και το «Σχέδιο για την προστασία των ανηλίκων». 

Πολυπρισματικές στρατηγικές που συμπεριλαμβάνουν την εκπαίδευση των στελεχών της αστυνομίας καθώς και τη δημιουργία δομών φροντίδας και στήριξης των θυμάτων. 

Ειδική αναφορά έκανε μάλιστα στη γραμμή 15900 που προσφέρει συμπαράσταση όλο το 24ωρο στα θύματα κακοποίησης καθώς και στα «Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών» που λειτουργούν σε πόλεις σε όλη την Ελλάδα, ανάμεσα τους και στην Άρτα.

Κλείνοντας το χαιρετισμό του, ο κ. Στύλιος υπογράμμισε πως: «Η βία απέναντι στα παιδιά και τις γυναίκες δεν έχει θέση στην ελληνική κοινωνία. Η πραγματική αντιμετώπισή τέτοιων φαινομένων, έρχεται μέσα από την πρόοδο, την ισόνομη οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη».

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Γ. Στύλιος - «Η βία απέναντι στα παιδιά και τις γυναίκες δεν έχει θέση στην ελληνική κοινωνία»
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 7628713342401172079
item