Οι Πάγοι Λιώνουν και το Κρυμμένο Μυστικό της Ανταρκτικής Βγαίνει στο Φως


Πολύς λόγος έχει γίνει για την αποκαλούμενη «κλιματική αλλαγή». Ένα ακόμα θέμα που διαιρεί την ανθρωπότητα σε υποστηρικτές και μη. Αλλά το θέμα μας δεν είναι αν το κλίμα αλλάζει επειδή φταίνε οι βιομηχανίες που κατασκευάζουν αυτά που καταναλώνει ο άνθρωπος ή αν το «βιολογικό ρολόι» της Γης «ξυπνάει» τέτοιες διαδικασίες. 

Το θέμα είναι ότι για κάποιο λόγο οι πάγοι λιώνουν και το κρυμμένο μυστικό της Ανταρκτικής βγαίνει στο φως. Άραγε, έχει κάποιο κρυμμένο μυστικό η Ανταρκτική; Όλο και κάτι θα έχει, φυσικά, επιστημονικού ενδιαφέροντος, αφού εκεί βρίσκονται αρκετοί ερευνητικοί σταθμοί με 1000 ως 5000 ανθρώπους.

Πέρα, όμως, από το επιστημονικό ενδιαφέρον για κάποια πράγματα, φαίνεται να υπάρχουν και κάποια άλλα. Πολλοί ισχυρισμοί έχουν ειπωθεί για την παγωμένη ήπειρος συνήθως με ένα τεράστιο συνωμοσιολογικό υπόβαθρο. Αφενός για «μυστικές» εργασίες των επιστημόνων εκεί, ήδη από την εποχή του Χίτλερ. 

Αφετέρου, σύμφωνα με τον χάρτη του Τούρκου Ναύραχου Πίρι Ρέις, κάποτε το μέρος είχε βλάστηση και προφανώς κάποιοι κατοικούσαν. Άρα, υπήρχε ένας πολιτισμός. Φυσικά, δεν λείπει το σενάριο εκείνο που αφηγείται την υπόθεση πως η ανταρκτική αποτελεί την βάση ενός εξωγήινου πολιτισμού που κάποτε κρύφτηκε ή εξακολουθεί να βρίσκεται κρυμμένος.

Από εκεί και πέρα, «χτίζεται» ένα συνεχές μυστήριο με «αλληλοδάνεια» των βασικών «σεναρίων» και με πάρα πολλές ενδείξεις που τακτικά ενισχύουν και την μία και την άλλη υπόθεση, αλλά χωρίς κανένα χειροπιαστό στοιχείο που να μπορεί να αποδειχτεί. 

Μοιάζουν με σενάρια επιστημονικής φαντασίας που χρησιμοποιούνται ως αληθινά και μπερδεύουν τον κόσμο που διψάει να μάθει κάτι εντελώς διαφορετικό που θα τον βγάλει από την καθημερινότητά του.

Επίσημες δηλώσεις και εξηγήσεις για διάφορα που λέγεται ότι συμβαίνουν ή βρίσκονται εκεί, δεν υπάρχουν, ούτε διαψεύδονται. Όπως καταλαβαίνετε, τα σενάρια «φουντώνουν» ακόμα περισσότερο. Μία τέτοια «ένδειξη» έρχεται να προσθέσει ένα ακόμα λιθαράκι. 

Οι περισσότεροι συμφωνούν ότι το φύλλο πάγου που σκεπάζει την Ανταρκτική, έχει αρχίσει και λιώνει σταδιακά. Καθώς αυτό έχει αρχίσει και συμβαίνει, φανερώνει σιγά-σιγά και το άγνωστο παρελθόν που καλύπτει ο λευκός μανδύας της.

Μια τεράστια δομή κρυμμένη κάτω από τον πάγο έχει αρχίσει και γίνεται ορατή. Εντοπίστηκε στο Google Earth και υπολογίζεται να είναι μήκους 300 μέτρων, πλάτους από 30 έως 50 μέτρων και «τείχη» ύψους 10 μέτρων. Η λέξη «τείχος» χρησιμοποιείται καταχρηστικά. Θα μπορούσαμε να πούμε όχθες, πλευρές κλπ. 

Μπορείτε να το δείτε από πολύ κοντά αν πατήσετε επάνω στις συντεταγμένες 69° 53′ 42.03″ S 38° 42′ 22.02″ E. Το Google Earth, θα σας ξεναγήσει μόνο του. Μπορείτε να το δείτε και εδώ. Μιλώντας παραπάνω για σενάρια επιστημονικής φαντασίας, επινοήσαμε ένα μικρής διάρκειας ανάγνωσης:

Οι πρώτοι που είδαν την μυστηριώδη δομή ήταν, φυσικά, οι τεχνικοί του Google Earth που προσάρμοσαν τις εικόνες για να υπάρχει το τελικό αποτέλεσμα που βλέπετε στις προαναφερθείσες συντεταγμένες. Δεν ήταν σαφές αν αυτό που έβλεπαν ήταν τεχνητό, αν δηλαδή διέκριναν ένα κομμάτι ενός αρχαίου πολιτισμού που χτίστηκε όταν η Ανταρκτική δεν ήταν ακόμη παγωμένη γη. 

Ούτε ήταν σαφές αν πρόκειται για τμήμα μία εξωγήινης βάσης, όπως θα υποστήριζαν αρκετοί. Βέβαια, το πιο φυσιολογικό θα ήταν να αντίκριζαν απλά ένα μέρος της φυσικής γεωμορφολογίας της Ανταρκτικής. Δεν ή δουλειά τους να κρίνουν. Ωστόσο ο προϊστάμενος ενημέρωσε τους ανωτέρους του κι εκείνοι με την σειρά αρμόδιους Μυστικών Υπηρεσιών.

Κάποια στιγμή στάλθηκε εκεί μία εξερευνητική αποστολή. Όταν η ομάδα έφτασε έφτασε με τα, ήδη από τα 20 πόδια ύψος (περίπου 60 μέτρα – όσο περίπου φτάνοντας στον 20ο από τους 28 ορόφους του Πύργου των Αθηνών) διαπιστώσαν ότι έβλεπαν σχηματισμούς που παρέπεμπαν άμεσα σε ομοιόμορφα παραλληλόγραμμα «κουτιά» σαν ξεχωριστοί χώροι ενός μακρόστενου συγκροτήματος κτιρίων που η οροφή τους έχει καταπέσει. 

Όσο κατέβαιναν γίνονταν αναγνωρίσιμα περισσότερα. Σκάλες, ράμπες, ανισόπεδες διαβάσεις, διάδρομοι, δρόμοι.


Όταν η αποστολή κατέβηκε, οι άντρες που περπάτησαν σε αυτό το τεράστιο μακρόστενο χώρο, είχαν μείνει άφωνοι με αυτό που έβλεπαν. Μεγάλες αίθουσες και δωμάτια που επικοινωνούσαν μεταξύ τους με ξύλινες πόρτες που είχαν διατηρηθεί. 

Σχεδόν σε όλους τους χώρους υπήρχαν μεγάλα παράθυρα που κάποτε θα είχαν εκπληκτική θέα. Σε κάποια από τα δωμάτια βρέθηκαν πέτρινες τραπεζαρίες όπου οι κάτοικοι προφανώς θα έτρωγαν. Όλο το συγκρότημα ήταν χτισμένο με πολυγωνικούς κυκλώπειους λίθους για να αντέχουν σε ισχυρούς σεισμούς.

Στη σύντομη εξερευνητική τους αποστολή οι άντρες δεν βρήκαν κάτι που να αποκάλυπτε την ταυτότητα του πληθυσμού που έμενε εκεί, ούτε κάτι που θα μπορούσε να εξηγηθεί πως ήταν εξωγήινης προέλευσης. 

Εκείνο που ήταν ολοφάνερο ήταν πως όποιοι κι αν ήταν αυτοί που κατοικούσαν εκεί, εγκατέλειψαν εσκεμμένα και καθόλου βιαστικά το μέρος. Δεν άφησαν κανένα ίχνος πίσω τους. Σα να ήξεραν ότι κάποια καταστροφή πρόκειται να συμβεί ή για άλλους λόγους.

Εκείνο που ξάφνιασε ήταν πως όλα τα όργανα μετρήσεων έδειξαν ίχνη ακτινοβολίας εξαύλωσης, όπως συμβαίνει σε έναν τομογράφο, ή αν υπήρχε κάποιο εργαστήριο με αντικείμενο την αντίδραση ύλης και αντιύλης.

Η αποστολή είχε τελειώσει. Η ομάδα επέστρεψε στη βάση της και έκανε την αναφορά της. Οι ανώτεροι ήρθαν σε επαφή με αρχαιολόγους και άλλους ειδικούς, προκειμένου να στείλουν πιο εξειδικευμένες ομάδες. 

Στο μεταξύ και μέχρι να γίνουν όλες αυτές οι χρονοβόρες διαδικασίες και να βγει κάποιο πόρισμα, δόθηκε εντολή να διαψεύδουν όποιον ερασιτέχνη ερευνητή του καναπέ εντόπιζε τις συγκεκριμένες συντεταγμένες της δομής και, στη συνέχεια, τολμούσε να πει ότι ανακάλυψε μια αρχαία πόλη από φωτογραφία. 

Είχαν εντολή να λένε πως πρόκειται για παρειδωλία, για παιχνίδια της σκιάς και του φωτός, για φυσικούς γεωλογικούς σχηματισμούς που ξεγελούν το μάτι ή ό,τι άλλο θα μπορούσε να είναι πειστικότερο.



epirusblog.gr
5 of 5
Οι Πάγοι Λιώνουν και το Κρυμμένο Μυστικό της Ανταρκτικής Βγαίνει στο Φως
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 740690384509907671
item