Γιάννενα: Σημαντικός αριθμός Παιδιάτρων απ’ όλη τη χώρα συμμετέχει στο Πανελλήνιο Συνέδριο

Με στόχο την συνεχιζόμενη εκπαίδευση και την προβολή των νεότερων δεδομένων στην έρευνα και στην παιδιατρική πρακτική πραγματοποιείται στα Γιάννενα το Συνέδριο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης στην Παιδιατρική με πανελλήνια συμμετοχή.

Οι εργασίες του ξεκίνησαν την Παρασκευή στο ξενοδοχείο Grand Serai και θα ολοκληρωθούν σήμερα, Κυριακή.

Όπως σημείωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αικ. Σιώμου στα Ιωάννινα φιλοξενείται σημαντικός αριθμός Παιδιάτρων από όλη τη χώρα, τονίζοντας τη σημασία της αλληλεπίδρασης με την  ευρύτερη επιστημονική κοινότητα τόσο από τα πανεπιστημιακά και νοσοκομειακά ιδρύματα, όσο και από τον ιδιωτικό τομέα με κοινό στόχο τη βέλτιστη φροντίδα του παιδιού.

Ερωτηθείσα σχετικά η κ. Σιώμου αναφέρθηκε και στο διαχρονικό αίτημα της Παιδιατρικής Κλινικής που είναι η ίδρυση και λειτουργία ΜΕΘ παίδων στο ΠΓΝΙ, μια απόφαση όμως που θα πρέπει να ληφθεί από το Υπουργείο Υγείας.

Η αναπλ. καθηγήτρια Παιδιατρικής-Παιδοαλλεργιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και Πρόεδρος της Ελληνικής Παιδοαλλεργιολογικής Εταιρείας Σοφία Τσαμπούρη αναφέρθηκε στο ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο του επιστημονικού προγράμματος με επίκεντρο όλα τα γνωστικά αντικείμενα της Παιδιατρικής. 

Παράλληλα τόνισε ότι θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα μίας σημαντικής ευρωπαϊκής μελέτης στην οποία συμμετέχει η παιδιατρική κλινική και αφορά το εντερικό μικροβίωμα και τη διατροφή που συσχετίζεται με τη ρύθμιση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, σε παιδιά με παχυσαρκία, τροφικές αλλεργίες και κοιλιοκάκη.

«Το συνέδριό μας είναι η σημαντική κληρονομιά για την Παιδιατρική Κλινική και τον Τομέα Υγείας του Παιδιού που εμπλουτίζεται ακόμα περισσότερο με τη θέσπιση του βραβείου Αντιγόνη Σιαμοπούλου – Μαυρίδου ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης και εκτίμησης στη μνήμη της αγαπημένης μας καθηγήτριας» τόνισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Αικ. Σιώμου.

Οι εργασίες είναι δωρεάν και διεξάγονται με φυσική παρουσία.

Η ιστοσελίδα του Συνεδρίου: https://pediatric-ioannina.conferre.gr/

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Σημαντικός αριθμός Παιδιάτρων απ’ όλη τη χώρα συμμετέχει στο Πανελλήνιο Συνέδριο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8728063258019936982
item