Ένοχος ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος

Την ενοχή του πρώην υπουργού Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών αποφάσισε, ομόφωνα, το Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, το 2016. 

Με την ίδια απόφαση το δικαστήριο καταδίκασε τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα για το αδίκημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος του πρώην Υπουργού αναγνωρίζοντας του τα προβλεπόμενα ευνοϊκά μέτρα.

Η υπεράσπιση του Νίκου Παππά σημείωσε πως δεν επιθυμεί την αναγνώριση ελαφρυντικών. «Δεν είναι και δεν νιώθει ένοχος έπραξε στο έπακρο το καθήκον του» ανέφερε ο συνήγορος του Γιάννης Μαντζουράνης. 

«Η υποβολή του αιτήματος σημαίνει έμμεση αναγνώριση της νομικής και ουσιαστικής ορθότητας της καταδικαστικής απόφασης και συνακολούθως της ενοχής του αιτούντος ελαφρυντικά. 

Ο Νίκος Παππάς δεν είναι και δε νιώθει ένοχος για παράβαση καθήκοντος, αλλά τουναντίον ακράδαντα πιστεύω ότι έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και της ελεύθερης ενημέρωσης των πολιτών» τόνισε.

Οι συνήγοροι του Χρήστου Καλογρίτσα ζήτησαν την αναγνώριση των ελαφρυντικών του πρότερου σύννομο βίου, των μη ταπεινών αιτιών, αλλά και την αναγνώριση της συνδρομής του στην υπόθεση.

«Δεν είχε ταπεινά κίνητρα είχε αποφασίσει να ακουστεί η αλήθεια και ας έχει το μερίδιο της ποινικής ευθύνης που του αναλογεί» σημείωσε ο συνήγορος του επιχειρηματία Ανδρέας Λοβέρδος.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η προβλεπόμενη ποινή κατ΄ανώτατο όριο είναι φυλάκιση δύο χρόνων ενώ δεν προβλέπονται περιοριστικοί όροι ή φυλάκιση.

Η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου είναι αμετάκλητη και δεν επιδέχεται κανενός ενδίκου μέσου.

Ποινή ενός έτους πρότεινε ο εισαγγελέας για το Νίκο Παππά και έξι μηνών για τον Χρήστο Καλογρίτσα

Στη δίκη παρίσταται ο αναπληρωτής εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας καθώς η τακτική εισαγγελέας της δίκης Ολγα Σμυρλή ασθενεί. 

Έτσι, ο κ. Ασπρογέρακας προτείνει επί των ποινών. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε ποινή ενός έτους για το Νίκο Παππά και των εξι μηνών για τον Χρήστο Καλογρίτσα.

Το δικαστήριο αποσύρθηκε για να αποφασίσει για την ποινή που θα επιβληθεί στους κατηγορούμενους.

epirusblog.gr
5 of 5
Ένοχος ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4220514282624326501
item