Σάλος με την καταδίκη Παππά -Μητσοτάκης: Ατιμωτικό αδίκημα, πού «κρατάει» τον Τσίπρα; -ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική δίωξη

Η ομόφωνη καταδίκη του Νίκου Παππά από το Ειδικό Δικαστήριο -και μάλιστα στην ανώτατη ποινή των δύο ετών με αναστολή- για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών επί ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτεί την άτυπη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Ως γνωστόν το Ειδικό Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή στον Νίκο Παππά, καθώς τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Το γεγονός στηλίτευσε από την Λάρισα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αναρωτιέμαι, θα συνεχίσει ο κ. Τσίπρας να μιλά για δικαιοσύνη όταν σήμερα κιόλας ο στενότερος συνεργάτης του κ. Παππας κρίθηκε αμετάκλητα ένοχος στο ειδικό δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος;» είπε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός. 

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: «''Υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας'', μας έλεγε ο κ. Τσίπρας πριν από λίγες εβδομάδες. Του απαντώ ''ναι, υπάρχουν και καταδίκασαν αμετάκλητα τον στενότερο συνεργάτη του για παράβαση καθήκοντος -το πιο ατιμωτικό δηλαδή έγκλημα για έναν δημόσιο λειτουργό». 

Για να σημειώσει με νόημα: «Και καταλαβαίνω ότι ο κ. Τσίπρας κρατά τον κ. Παππά στα ψηφοδέλτια του κόμματος, αυτό που δεν ξέρουμε ακόμα είναι πώς όμως κρατά ο κ Παππάς τον κ. Τσίπρα για να τον κρατά στα ψηφοδέλτια. Θα το μάθουμε και αυτό».

ΣΥΡΙΖΑ: Η καταδίκη Παππά είναι πολιτική δίωξη και όχι αμερόληπτη απόφαση

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ως «πολιτική δίωξη και όχι αμερόληπτη απόφαση της δικαιοσύνης» την καταδίκη του Νίκου Παππά με τον ίδιο μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα να μιλά για ειδικά δικαστήρια που στήθηκαν για τους υπουργούς του και για ποινικοποίηση της πολιτικής.

Όσον αφορά το αν θα είναι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς μετά την καταδίκη στο Ειδικό Δικαστήριο ήταν ξεκάθαρη η απάντηση θα είναι κανονικά, όπως έχει ανακοινωθεί, θα κριθεί από το λαό και όχι βάσει μίας πολιτικής δίωξης και μίας άδικης απόφασης.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, δήλωσε πως «ο Νίκος Παππάς θα είναι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, θα κατέβει υποψήφιος και θα κριθεί βεβαίως από τον λαό, την ψήφο του οποίου θα ζητήσει. Όπως και η απόφαση αυτή θα κριθεί από τον λαό, στο πλαίσιο των εκλογών».

Ανταπαντώντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις τόσο του κ. Παππά όσο και του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για δύο χρόνια φυλάκιση, κάνει λόγο για απόψεις που συνιστούν τον τραμπισμό αλά γκρέκα και παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, για να προσθέσει: «Για να κρατάει ο κ. Τσίπρας τον κ. Παππά στα ψηφοδέλτια καταλαβαίνουμε πόσο ''κρατάει'' ο κ. Παππάς τον κ. Τσίπρα».

Ο κ. Οικονόμου σημειώνει ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, «μη αποδεχόμενος αυτή τη θεμελιώδη συνταγματική πρόβλεψη, αμφισβητεί τον σκληρό πυρήνα του Συντάγματος και του πολιτεύματος. 

Όσα λένε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Παππάς θα μπορούσαν να συνοψιστούν στο εξής: δεν υπάρχει νομιμότητα, υπάρχει μόνο σκοπιμότητα∙ οι αποφάσεις είναι καλές και δίκαιες μόνο όταν συμφωνούμε με αυτές, δεν υπάρχουν θεσμοί, μονάχα λαός».

«Το πλέον επικίνδυνο είναι ότι στο τέλος της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύονται απειλές εναντίον της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον λαό να επιβάλει δικαιοσύνη στην απονομή της δικαιοσύνης! 

Αυτή και μόνον η αποστροφή συνιστά εξτρεμισμό χειρίστου είδους και ευθεία βολή εναντίον της Δημοκρατίας μας. Όποιος θέλει να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη, επιδιώκει να γίνει τύραννος», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Τσαπανίδου: «Ο Τσίπρας δεν είναι Μητσοτάκης να τον "κρατάνε"»

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου, αντέτεινε ότι «ο κ. Οικονόμου μάλλον κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Επειδή στην κυβέρνηση, και ιδίως με τις παρακολουθήσεις, ο ένας κρατάει τον άλλον, θαρρεί ότι και στον ΣΥΡΙΖΑ έτσι γίνεται. Τον ενημερώνουμε ότι ο Τσίπρας δεν είναι Μητσοτάκης για να τον ''κρατάνε''.

epirusblog.gr
5 of 5
Σάλος με την καταδίκη Παππά -Μητσοτάκης: Ατιμωτικό αδίκημα, πού «κρατάει» τον Τσίπρα; -ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική δίωξη
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1212437315239439549
item