Έρχεται ο μεγαλύτερος ποδηλατόδρομος στην Ελλάδα -Πού θα κατασκευαστεί

Ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρότζεκτ υλοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα, το οποίο περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων- τη δημιουργία ενός «ατελείωτου» ποδηλατόδρομου.

Τη δυνατότητα να διανύουν μία απόσταση άνω των 20 χλμ. με το ποδήλατό τους θα έχουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Χαλκιδικής μόλις ολοκληρωθεί το μεγαλεπήβολο πρότζεκτ της ενοποίησης του παραλιακού μετώπου του δήμου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, από τη Νέα Ηράκλεια μέχρι τη Νέα Ποτίδαια.

Ειδικότερα, το ενιαίο παραλιακό μέτωπο θα έχει μήκος 24 χλμ. και θα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ενιαίο ποδηλατόδρομο αντίστοιχου μήκους ο οποίος μόλις ολοκληρωθεί θα αναδειχθεί στον μακρύτερο της Ελλάδας.

Ο ποδηλατόδρομος θα «τρέχει» παράλληλα με τις πεζοδρομήσεις, αποτελώντας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής έναν χώρο άθλησης και προώθησης των «πράσινων» μετακινήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα συνολικά 24 χλμ. της παράκτιας ζώνης, τα 19 χλμ. έχουν ήδη δρομολογηθεί, ενώ τα υπόλοιπα πέντε βρίσκονται σε διαδικασία μελετητικής ωρίμανσης.


Πέρα από τον ποδηλατόδρομο, το πρότζεκτ περιλαμβάνει, επίσης, τη δημιουργία ειδικών διαδρόμων κίνησης, διαβάσεις, ράμπες, γραμμές όδευσης τυφλών, θέσεις στάσης και θέασης, φυτεύσεις κ.α.

Σύμφωνα με τον Δήμο Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, το έργο έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός οργανωμένου και αναβαθμισμένου αστικού και τουριστικού περιβάλλοντος, με τη δημιουργία υψηλής ποιότητας υποδομών.


Τα έργα, αναλυτικότερα, θα σημάνουν την αισθητική, περιβαλλοντική, ποιοτική και λειτουργική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής του παραλιακού μετώπου του Δ. Ν. Προποντίδας, ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς του αστικού ιστού και μέσο ενίσχυσης της ελκυστικότητας και επισκεψιμότητας της περιοχής.

Δεδομένου του ιδιαίτερα υψηλού κόστους που έχει το έργο, η δημοτική αρχή το έχει διαιρέσει σε τμήματα, αξιοποιώντας πολλές πηγές χρηματοδότησης από ίδιους πόρους, κρατική χρηματοδότηση, ΕΣΠΑ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», μέχρι το Ταμείο Ανάκαμψης.




epirusblog.gr
5 of 5
Έρχεται ο μεγαλύτερος ποδηλατόδρομος στην Ελλάδα -Πού θα κατασκευαστεί
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 2682012520105499515
item