Άρτα: ΔΕΕΠ Ν.Δ. Άρτας - Πρόγραμμα για τη Δημιουργία Χώρων Φροντίδας Βρεφών

Από την ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Νέας Δημοκρατίας ΑΡΤΑΣ, ανακοινώνεται πως ξεκίνησε το πρόγραμμα για τη δημιουργία χώρων φροντίδας βρεφών εντός 120 μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, καθώς άνοιξε η ειδική πλατφόρμα στο «ΕΡΓΑΝΗ» https://ChildCareUnits.yeka.gov.gr, για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

Το πλαίσιο υλοποίησης της δράσης για παροχή χρηματοδότησης -με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης- σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις για τη δημιουργία χώρων φύλαξης βρεφών και νηπίων στις εγκαταστάσεις τους, περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, στο κεφάλαιο με τις λοιπές διατάξεις του νομοσχεδίου «Δουλειές Ξανά» που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 28 Μαρτίου.

Φορέας υλοποίησης της δράσης θα είναι η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 

Αντικείμενο είναι η χρηματοδότηση 120 επιχειρήσεων συνολικά για τη δημιουργία και τον εξοπλισμό των χωρών φύλαξης βρεφών και νηπίων (ηλικίας από έξι μηνών έως 2 ετών και 6 μηνών) εντός των εγκαταστάσεων όπου ασκούν τη δραστηριότητά τους, καθώς και για τη στελέχωση του χώρου με έως 2 βρεφονηπιοκόμους/βοηθούς βρεφονηπιοκόμων ή επαγγελματίες συναφών ειδικοτήτων, για χρονικό διάστημα 24 μηνών.

Ωφελούμενοι της δράσης είναι οι γονείς βρεφών ή νηπίων που απασχολούνται στην εγκατάσταση όπου δημιουργείται ο χώρος φύλαξης.


epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: ΔΕΕΠ Ν.Δ. Άρτας - Πρόγραμμα για τη Δημιουργία Χώρων Φροντίδας Βρεφών
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 571046780808634275
item