Ιταλία: Δεκάδες νεκροί μετά από ναυάγιο σκάφους με μετανάστες -Μωρό λίγων μηνών μεταξύ των θυμάτων

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και ένα μωρό λίγων μηνών, μετά από ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες στην Ιταλία και με τις έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αναλυτικότερα, τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Καλαβρίας στην Ιταλία, όπως μετέδωσαν σήμερα το ANSA και άλλα ιταλικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Τουλάχιστον 27 πτώματα βρέθηκαν στις ακτές του Στεκάτο ντι Κούτρο, παραθαλάσσιου θερέτρου στην επαρχία του Κρότωνα, ενώ και άλλα εντοπίστηκαν στη θάλασσα, ανέφερε το ANSA, προσθέτοντας ότι τρεις νεκροί βρέθηκαν στο νερό.

Ιταλία: Υπό δύσκολες συνθήκες διεξάγονται οι έρευνες

Σύμφωνα με το ANSA, οι έρευνες συνεχίζονταν σε δύσκολες συνθήκες καθώς στην περιοχή επικρατεί θαλασσοταραχή.

Το πρακτορείο ειδήσεων Adnkronos ανέφερε ότι πάνω από 100 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες και ότι περίπου 50 είχαν διασωθεί. Το σκάφος, που μετέφερε μετανάστες από το Ιράν, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, συνετρίβη σε βράχια εν μέσω κακών καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με το Adnkronos.

Σύμφωνα με το πρακτορείο AGI, μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται μωρό ηλικίας λίγων μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι, προ λίγων ημερών, αψηφώντας τις επικρίσεις των Ηνωμένων Εθνών και μη κυβερνητικών οργανώσεων, που προειδοποιούν ότι θα χαθούν ακόμα περισσότερες ζωές, το κοινοβούλιο της Ιταλίας ενέκρινε νόμο που επιβάλλει αυστηρούς νέους κανόνες στα πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων που εκτελούν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην κεντρική Μεσόγειο.


epirusblog.gr
5 of 5
Ιταλία: Δεκάδες νεκροί μετά από ναυάγιο σκάφους με μετανάστες -Μωρό λίγων μηνών μεταξύ των θυμάτων
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3836249128547273355
item