Παιδί Νέας και Εξελιγμένης Ανθρώπινης Φυλής Ζει στην Κίνα και Κατέχει μία Υπεράνθρωπη Ιδιότητα; Τι ισχύει και τι όχι.

Στην πόλη Dahua της Κίνας κατοικεί ο μικρός Nong Yousui. Έχει μπλε μάτια κάτι εντελώς ασυνήθιστο για τους ασιάτες αλλά αυτό που είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο είναι η υπεράνθρωπη ιδιότητα που κατέχουν τα μάτια αυτά. 

Τι τα κάνει τόσα ξεχωριστά? Η ικανότητα τους να βλέπουν στο σκοτάδι.. Για την ακρίβεια στο σκοτάδι τα μάτια του εκπέμπουν μία λάμψη όπως ακριβώς τα μάτια της γάτας και σύμφωνα με τεστ που του έκαναν γιατροί και οφθαλμίατροι, η ικανότητά του να βλέπει σε ένα μη φωτισμένο περιβάλλον ξεπερνάει κατά πάρα πολύ το μέσο όρο των κοινών ανθρώπων.

Πρόκειται για μία γενετική μετάλλαξη? Κάποιοι τολμούν να μιλήσουν για εκφάνσεις της ανθρώπινης εξέλιξης και ενδεχομένως κάποιο είδος νέας ανθρώπινης φυλής. 

Το βίντεο που ακολουθεί παρακάτω κάνει δύο βασικούς ισχυρισμούς: ότι τα μάτια του αγοριού λάμπουν στο σκοτάδι σαν της γάτας και ότι μπορεί να δει καλά στο σχεδόν απόλυτο σκοτάδι. 

Σε ό,τι αφορά το πρώτο σκέλος, το βίντεο αποτυγχάνει θεαματικά να το υποστηρίξει – περνούν περίπου δέκα δευτερόλεπτα του βίντεο σε ένα σκοτεινό δωμάτιο στρέφοντας έναν φακό στα μάτια του και δεν υπάρχει κανένα σημάδι λάμψης, γεγονός που η κάμερα θα έπρεπε να καταγράψει – αν υπήρχε. 

Η γυαλάδα είναι απλώς το αποτέλεσμα ενός λεπτού στρώματος κυττάρων που ονομάζεται tapetum lucidum, το οποίο βρίσκεται σε νυχτόβια ζώα όπως οι γάτες και θα ανακλά το φως που τη χτυπά.

Πράγματι, για να έχει μάτια σαν γάτα ή νυχτερινή όραση με οποιαδήποτε πραγματική έννοια, το αγόρι θα πρέπει να έχει ένα tapetum lucidum, και αυτή η μετάλλαξη είναι σχεδόν εντελώς αδύνατη να συμβεί σε μια μόνο γενιά. 

Οι καλοί άνθρωποι στο Life’s Little Mysteries έχουν μια διεξοδική απομυθοποίηση αυτής της ιστορίας, συμπεριλαμβανομένης αυτής της εξήγησης από τον James Reynolds, έναν παιδοφθαλμίατρο στο SUNY Buffalo:

ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΝΑ ΠΛΗΡΩΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ TAPETUM LUCIDUM, ΕΞΗΓΗΣΕ Ο REYNOLDS. ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ ΟΛΕΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ, ΕΙΠΕ, ΟΧΙ ΜΕ ΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΙΑ. “ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΑ, ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΝΕΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ. ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ. ΕΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ TAPETUM LUCIDUM ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΞΙΣΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΦΤΕΡΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ.”

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ, ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΝ NONG ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΝΩ ΚΑΘΟΤΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΚΑΙ ΕΝΗΡΓΗΣΑΝ ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΤΙΑ ΓΑΤΑΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΑ ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΟΡΑΣΗ, ΕΙΠΕ Ο REYNOLDS. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΗ ΧΙΤΩΝΑ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΡΑΒΔΟΥΣ, ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ – ΕΝΑΝ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΦΩΤΟΣ. Ή ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΛΗΡΗΣ ΦΑΡΣΑ

Αν υποθέσουμε ότι το όλο θέμα δεν είναι απλώς μια φάρσα – και δεν υπάρχει λόγος να αποκλείεται αυτή η πιθανότητα – τότε η φαινομενική νυχτερινή όραση του παιδιού μπορεί να εξηγηθεί αρκετά εύκολα. 

Μπορεί να έχει ασυνήθιστα υψηλή συγκέντρωση ράβδων στον αμφιβληστροειδή του, που θα του επέτρεπε να βλέπει καλά στο σκοτάδι. Μπορεί να έχει μια ήπια μορφή οφθαλμικού αλμπινισμού, που θα εξηγούσε το ασυνήθιστο μπλε χρώμα των ματιών του και θα εξηγούσε επίσης τις δυσκολίες του στο έντονο φως. 

Ως πλεονέκτημα, αυτή η κατάσταση θα έδινε στα μάτια του μια ελαφριά αντανακλαστική λάμψη, η οποία με λίγη φαντασία θα μπορούσε εύκολα να αντιστοιχεί σε λαμπερά μάτια γάτας.

Αυτό που καταλαβαίνουμε, τελικά, είναι πως ακόμα κι αν το παιδί, ο Nong Yousui, είχε κάποιου είδους ικανότητα ή δυνατότητα με τα μάτια του, αυτή δεν οφείλεται ούτε σε κάποια μετάλλαξη, ούτε είναι παιδί κάποιας νέας και εξελιγμένης ανθρώπινης φυλής, ούτε κατέχει κάποια υπερδύναμη.

Κατά συνέπεια τίποτα από όσα διαδίδονται, παρόμοιας φύσεως, δεν είναι αλήθεια – χωρίς να συνυπολογίσουμε την πιθανότητα να πρόκειται για φάρσα ή απάτη. 

Οι πληροφορίες για όλα αυτά προέρχονται από το επιστημονικό livescience.com και το gizmodo.com.

Παρακολουθήστε και το βίντεο που προαναφέραμε με τίτλο Alien Hybrid Or Starchild Discovered In China? 2012

mymind.gr / Image by mensor from Pixabay

epirusblog.gr
5 of 5
Παιδί Νέας και Εξελιγμένης Ανθρώπινης Φυλής Ζει στην Κίνα και Κατέχει μία Υπεράνθρωπη Ιδιότητα; Τι ισχύει και τι όχι.
epirusblog.gr
5 of 5
περίεργα 6701157239111930498
item