Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για την ομηρία καθηγήτριας του ΑΠΘ από ομάδα φοιτητών

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε περιστατικό που είδε τα τελευταία 24ωρα το φως της δημοσιότητας, όταν καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατήγγειλε ότι κρατήθηκε όμηρος επί τρεις ώρες στο γραφείο της από ομάδα φοιτητών, επειδή «έκοψε» το 28% των φοιτητών στο μάθημά της.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής έδωσε εντολή να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί αφενός εάν τελέστηκαν τα αδικήματα της παράνομης κατακράτησης, της παράνομης βίας και της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, και αφετέρου η ταυτότητα των εμπλεκόμενων προσώπων.

Πρώτη θα καταθέσει η καθηγήτρια Ψυχολογίας

Η παραγγελία δόθηκε προς την Αστυνομία και στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθεί αρχικά να καταθέσει η συγκεκριμένη καθηγήτρια που διδάσκει στο Τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ.

«Ήταν ένα γεγονός πραγματικά αηδιαστικό»

Χθες, ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου έκανε λόγο για τραμπουκισμό και δήλωσε: «Κόπηκε ένας αριθμός φοιτητών και αποφάσισε αυτή η μειοψηφία με τραμπούκικες λογικές να πάει στο γραφείο της καθηγήτριας Ψυχολογίας και να της επιβάλει την αναβαθμολόγηση των γραπτών» περιγράφει ο κ. Παπαϊωάννου. 

«Ήταν ένα γεγονός πραγματικά αηδιαστικό, ένα γεγονός έξω από κάθε λογική», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ.


epirusblog.gr
5 of 5
Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για την ομηρία καθηγήτριας του ΑΠΘ από ομάδα φοιτητών
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8102660733565873117
item