Πρέβεζα: "Πράσινο φως" από το Υπουργείο Πολιτισμού για την επανάχρηση του ιστορικού κτιρίου Βασιλά στην Πάργα

Την έγκριση της οριστικής αρχιτεκτονικής και στατικής μελέτης για τη Δημιουργική Επανάχρηση του κτιρίου Βασιλά , στην Πάργα το οποίο είναι χαρακτηρισμένο ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο υπέγραψε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
Όπως υπογραμμίζεται με την επανάχρηση του κτιρίου θα διασωθούν και θα αναδειχθούν τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά και μορφολογικά στοιχεία του μνημείου με ότι αυτό συνεπάγεται για τον ιστορικό τόπο της Πάργας.
Στην απόφαση της κ. Μενδώνη περιγράφονται οι όροι με τους οποίους γίνεται αποδεκτή η μελέτη προκειμένου να διαφυλαχθεί ο αρχιτεκτονικός του χαρακτήρας αλλά και να επικαιροποιηθεί η στατική μελέτη ώστε να εξασφαλίζει τη στάθμη αντισεισμικής συμπεριφοράς σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.
Ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή, υπογραμμίζοντας ότι "κλείνει" μια χρόνια εκκρεμότητα και ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη δημιουργία ενός χώρου που θα φιλοξενεί εκδηλώσεις πολιτισμού στο ιστορικό κτίριο “Βασιλά” που αποτελεί στολίδι για την Πάργα.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: "Πράσινο φως" από το Υπουργείο Πολιτισμού για την επανάχρηση του ιστορικού κτιρίου Βασιλά στην Πάργα
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 1930284596352098023
item