Βορίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καθαρή θέση πάνω στο θέμα Πολάκη, γιατί προφανώς έχει εσωτερικά ζητήματα

Στο θέμα που έχει ανακύψει με τις τελευταίες αναρτήσεις του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παύλου Πολάκη αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης τονίζοντας πως «πάλι έχει αρχίσει και ασκείται μια σκόπιμη σύγχυση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν παίρνει καθαρές θέσεις πάνω στα ζητήματα. 

Ο κ. Πολάκης έκανε μια ανάρτηση. Υπάρχει κάτι επιλήψιμο σε αυτή την ανάρτηση; Μάλιστα, στοχοποιεί μη πολιτικά πρόσωπα. 

Μέχρι αυτή τη στιγμή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που να παίρνει αποστάσεις από αυτά δεν υπάρχει, υπάρχει η παραπομπή του στο Πειθαρχικό, γιατί λέει ότι λειτούργησε εκτός των συλλογικών οργάνων και εκτός των πλαισίων που ορίζονται από τις κοινές αποφάσεις».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών το μέλος της κυβέρνησης αναρωτήθηκε: «Δεν θα περίμενε κανένας σε ένα σημαντικό ζήτημα, ο Πολάκης, που υπήρξε πρώην υπουργός, είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μέχρι χθες τομεάρχης Διαφάνειας, όταν τον παραπέμπει κάποιος στο Πειθαρχικό να έχει μια αιτιολογία ουσίας; Μέχρι τώρα ανακοίνωση για αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βγάλει. 

Ποια είναι η απόσταση που παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ θεσμικά μέχρι σήμερα το πρωί, δεν ξέρω τι θα κάνει το απόγευμα με την παραπομπή ή με τη μη παραπομπή ή με τη διαγραφή ή τη μη διαγραφή, ή με την αποπομπή του ή τη μη αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια. 

Εγώ λέω ότι μέχρι τώρα πάντως υπάρχουν ανοιχτές διατυπώσεις που δείχνουν ότι, πρώτον, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καθαρή θέση πάνω στο ζήτημα αυτό, γιατί προφανώς έχει εσωτερικά ζητήματα. 

Δεύτερον, γιατί συνεκτιμάει μάλλον το κύμα συμπαράστασης ανάμεσα στους δικούς του ψηφοφόρους προς την πολιτική και την άποψη Πολάκη».

Στη συνέχεια ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι δεν εξεπλάγη από τις απόψεις του κ. Πολάκη, λέγοντας: «Προφανώς οι απόψεις αυτές του κ. Πολάκη δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία γιατί όταν ακολουθείς μια πολιτική επί σειρά ετών στην οποία λες ότι τα ΜΜΕ είναι διαπλεκόμενα, είναι φορείς συμφερόντων και οι δημοσιογράφοι οι οποίοι δουλεύουν σε αυτά τα ΜΜΕ στην πραγματικότητα δεν είναι δημοσιογράφοι που κάνουν τη δουλειά τους ή που έχουν την άποψή τους ή που ακόμα και αν διαφωνούνε με τον ΣΥΡΙΖΑ η διαφωνία τους αφετηριάζεται από τις πολιτικές ιδεολογικές τοποθετήσεις τους και από τη στάση τους. 

Όχι, είναι ενεργούμενα του μεγάλου κεφαλαίου, είναι εκ ενεργούμενοι των μεγάλων συμφερόντων, είναι αργυρώνητοι».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν διαπλεκόμενα ΜΜΕ, ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε: «Η απάντηση είναι ότι εδώ δεν είναι αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν, είναι ότι όποιος δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, όποιος δεν είναι αριστερός είναι διαπλεκόμενος.

Δεν επιτρέπεται να είσαι π.χ. δεξιός δημοσιογράφος γιατί έχεις αυτή την άποψη, ή δεν επιτρέπεται να ασκείς κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν σου αρέσει η άποψή του. Εάν ασκείς κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, είσαι διαπλεκόμενος».

Σχολιάζοντας την πρόσφατη καταδίκη του Νίκου Παππά από το Ειδικό Δικαστήριο, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ λέει «σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου, αλλά εμείς διαφωνούμε». Για το 13-0 των αρεοπαγιτών για να διαφωνήσεις πρέπει να πεις τι κάναν λάθος.

Το 13-0 που λέμε «τι ωραία και σεβαστή η απόφαση» στην πραγματικότητα τιμωρούν τον Παππά, και βλέπω μια ανάρτηση του κ. Ζαχαριάδη ότι τιμωρήθηκε γιατί τον κυνηγάνε τα συμφέροντα που τους πήρε τα λεφτά. 

Μα δεν τον τιμώρησαν τον κ. Παππά τα συμφέροντα, δεκατρείς δικαστές τον τιμώρησαν. Για να δεχτούμε ότι είναι τα συμφέροντα πίσω από τους δεκατρείς δικαστές, σημαίνει ότι οι δικαστές είναι ενεργούμενα των συμφερόντων. 

Όταν λοιπόν αναπτύσσεις αυτή τη ρητορική, τότε στην πραγματικότητα το επόμενο βήμα είναι η στοχοποίηση των δημοσιογράφων και των δικαστών. Για αυτό λέω ότι αυτό δεν είναι κεραυνός εν αιθρία».

Απαντώντας σχετικά με ερώτηση για τους λόγους της σύγκρουσης του Πολάκη με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε: «Προφανώς η σύγκρουση είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα, γιατί είναι αυτό που λέμε “το πήγες ένα βήμα παραπέρα”, και αυτό το βήμα παραπέρα όχι επί της ουσίας αλλά επικοινωνιακά είναι κάτι το οποίο καταλαβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι αποκαλύπτει τις λογικές συνέπειες της βασικής του στρατηγικής που επικοινωνιακά δεν θέλει να αποκαλυφθούν».

epirusblog.gr
5 of 5
Βορίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καθαρή θέση πάνω στο θέμα Πολάκη, γιατί προφανώς έχει εσωτερικά ζητήματα
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3288999151679855893
item