Τουρκία: Ο πρόεδρος της Διαστημικής Υπηρεσίας είπε πως ο σεισμός προκλήθηκε από... πολεμικούς δορυφόρους

Σάλο έχουν προκαλέσει στην Τουρκία οι δηλώσεις του προέδρου της Διαστημικής Υπηρεσίας της χώρας, ο οποίος, εμμέσως πλην σαφώς, υπονόησε ότι για τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ μπορεί να φταίνε οι... δορυφόροι.

Πιο αναλυτικά, μια ομιλία του προέδρου της τουρκικής Διαστημικής Υπηρεσίας, Σερντάρ Χουσεΐν Γιλντιρίμ, έγινε το Νο1 θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Τουρκίας τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sözcü, ο Γιλντιρίμ υποστήριξε ότι ο σεισμός μεγέθους 7,8 Ρίχτερ που έπληξε την χώρα την προηγούμενη εβδομάδα οφείλεται σε ράβδους τιτανίου 10 μέτρων που ρίχνουν από το διάστημα οι πολεμικοί δορυφόροι. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα σχόλιά του προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις.

«Υπάρχουν πολεμικοί δορυφόροι που μπορούν να στείλουν ράβδους από κράμα τιτανίου μεγέθους 10 μέτρων από το διάστημα στον κόσμο σε οποιονδήποτε στόχο!

Οι ράβδοι αυτές εισχωρούν σε βάθος 5 χιλιομέτρων στο έδαφος, δημιουργώντας σεισμό μεγέθους 7-8 Ρίχτερ. Δεν είναι δυνατός ο εντοπισμός τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Διαστημικής Υπηρεσίας της Τουρκίας.

«Τα μαζεύει» ο αξιωματούχος της Τουρκίας: Το οπλικό σύστημα δεν έχει καμία σχέση με τον σεισμό στο Καχραμανμάρας

Μετά το κύμα αντιδράσεων, ωστόσο, ο Γιλντιρίμ φρόντισε να... επαναδιατυπώσει, μέσω δύο πιο διευκρινιστικών αναρτήσεων στο Twitter. 

Όπως εξήγησε, έχει δεχθεί πολλά είναι τα ερωτήματα για το βίντεο που κυκλοφορεί εδώ και λίγες μέρες στα social media, το οποίο αποτελεί απόσπασμα από την ομιλία που είχε δώσει πριν από πολύ καιρό σε ένα συνέδριο του ινστιτούτο στρατηγικής.

«Μίλησα για το οπλικό σύστημα που μπορεί να εξαλείψει μια μικρή πόλη από τον χάρτη όταν αναπτύσσεται και χρησιμοποιείται σε τροχιά της Γης», ανέφερε στην πρώτη του ανάρτηση ο Τούρκος αξιωματούχος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Αυτό το οπλικό σύστημα δεν έχει καμία λειτουργία όπως η ενεργοποίηση ρηγμάτων ή η δημιουργία τεκτονικών σεισμών. 

Επομένως, δεν έχει καμία σχέση με την καταστροφή του Καχραμανμάρας, που είναι ένας τεκτονικός σεισμός που σημειώθηκε στη γραμμή ενός γνωστού ρήγματος. Δεν θέλω να παρεξηγηθώ. Το αποτέλεσμα αυτού του όπλου είναι συγκρίσιμο με μια πρόσκρουση μετεωρίτη».

Birkaç gündür sosyal medyada dolaşan video hakkında çok soru geliyor. Bu kısa video benim çok önce bir strateji enstitüsünde verdiğim konferanstan alıntı. Dünya yörüngesinde konuşlanıp kullanıldığında küçük bir şehri haritadan silebilecek silah sistemini anlatmıştım+

Share

Ο Σερντάρ Χουσεΐν Γιλντιρίμ διορίστηκε επικεφαλής της τουρκικής Διαστημικής Υπηρεσίας το 2019 με απόφαση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

epirusblog.gr
5 of 5
Τουρκία: Ο πρόεδρος της Διαστημικής Υπηρεσίας είπε πως ο σεισμός προκλήθηκε από... πολεμικούς δορυφόρους
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8230727669683806187
item