Ένα σημαντικό έργο που θα βοηθήσει στην ενεργειακή εξοικονόμηση του Δήμου Φιλιατών, ολοκληρώθηκε άρτια πριν λίγες ημέρες, από την κατασκευαστική εταιρία Αναστάσιος ΛΙΑΝΟΣ.
Το έργο αφορούσε σε εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο κτίριο του Δημαρχιακού Μεγάρου Φιλιατών.
Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω εργασίες:
Τοποθέτηση στο σύνολο του κελύφους του κτιρίου θερμομόνωσης από πλάκες διογκωμένης πολυστερίνης.
Τοποθέτηση στο σύνολο της οροφής κάτω από την κεκλιμένη στέγη του κτιρίου πλακών διογκωμένης πολυστερίνης.
Αντικατάσταση του πολυκαρβονικού και του συστήματος που το στηρίζει, που είναι εγκατεστημένο στην οροφή του κτιρίου για διευκόλυνση του ηλιασμού του, με νέο κούφωμα από υβριδικό πλαίσιο αλουμινίου και διπλούς υαλοπίνακες με θερμοδιακοπή.
Αντικατάσταση του συνόλου των φωτιστικών του κτιρίου με φωτιστικά τύπου LED.
Αντικατάσταση του συστήματος παραγωγής θερμού μέσου με χρήση νέας αντλίας θερμότητας χαμηλών θερμοκρασιών.
Τοποθέτηση αυτοματισμών ΚΝΧ στο κτίριο που θα επιτρέπουν τον έλεγχο της ρύθμισης της θερμοκρασίας κάθε χώρου του Δημαρχείου.
Τοποθέτηση φωτοβολταϊκών panel.
Το έργο κόστισε 152.199€ και χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Interreg IPACBC Greece Albania 2014-2020», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης κατά 85% και από Εθνικούς Πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, κατά 15% (ΣΑΕΠ 518/6 Περιφέρειας Ηπείρου).
Δείτε το τώρα και το πριν: