Γιάννενα: Στην Περιφέρεια περνά η ευθύνη συντήρησης

Την ευθύνη συντήρησης του οδικού άξονα από τα Γιάννενα μέχρι το Καλπάκι αρχικά, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε πρώτη φάση και στη συνέχεια μέχρι την Κακαβιά θα αναλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου, όπως έκανε γνωστό χθες ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, στο περιφερειακό συμβούλιο.

Μία ημέρα μετά τη δημοπράτηση του τμήματος του οδικού άξονα της Ιόνιας Οδού και την επίσημη ανακοίνωση του υπ. Υποδομών και Μεταφορών ο κ. Καχριμάνης απαντώντας σε ερωτήσεις του «Κοινού των Ηπειρωτών» και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παρείχε ενημέρωση και σχετικά με τη χρηματοδότηση του έργου, που θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ του Υποδομών, κάτι άλλωστε που είχε ανακοινώσει την Τρίτη στο ITV, ο υφυπουργός Γεώρ. Καραγιάννης.

Ως προς τη συντήρηση του οδικού δικτύου ο περιφερειάρχης τόνισε πως η Περιφέρεια έχει αποστείλει έγγραφο στο υπουργείο, ζητώντας να αναλάβει την ευθύνη συντήρησης του οδικού άξονα, στον οποίο δε θα υπάρχει παραχωρησιούχος, που θα εκμεταλλεύεται αφενός το δρόμο και θα αναλάβει και την ευθύνη συντήρησής του. 

«Επομένως, αυτό που ζητάμε εμείς είναι να κάνουμε ό,τι ακριβώς γίνεται και στο εθνικό δίκτυο όπου η Περιφέρεια έχει την αρμοδιότητα κα την ευθύνη της συντήρησης», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης.

Ο περιφερειάρχης έδωσε απαντήσεις και για τον προϋπολογισμό που για το σκέλος του οδικού έργου ανέρχεται σε 310 εκ. ευρώ και για το σύνολο του προϋπολογισμού που συμπεριλαμβάνει όμως και το Κτηματολόγιο για το τμήμα Καλπάκι – Κακαβιά και τις απαλλοτριώσεις, αλλά και το κόστος της μετακίνησης των δικτύων κοινής ωφέλειας.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στην Περιφέρεια περνά η ευθύνη συντήρησης
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5793471931609775182
item