Ο βασιλιάς Κάρολος ζήτησε ελληνική ορθόδοξη μουσική πριν την στέψη -Αρνήθηκαν να τραγουδήσουν Αντέλ και Σίραν

Η Daily Mail δημοσίευσε λεπτομέρειες από τα όσα θα γίνουν στο περιθώριο της στέψης του βασιλιά Κάρολου στις 7 Μαΐου.

Η Βρετανική ιστοσελίδα αποκάλυψε, πως μεταξύ άλλων ο Κάρολος στο πλαίσιο των εορτασμών για την στέψη του, έχει προγραμματίσει ακόμη και συναυλία μία ημέρα πριν στο Westminster Abbey, για την οποία όμως δύο μεγάλοι αστέρες αρνήθηκαν (ευγενικά) να συμμετάσχουν, ενώ έχει ζητήσει να παίξει και ελληνορθόδοξη μουσική στη μνήμη του πατέρα του.

Αντέλ και Εντ Σίραν αρνήθηκαν (ευγενικά) να τραγουδήσουν

Σύμφωνα με την Mail, οι δύο τραγουδιστές που αρνήθηκαν να συμμετέχουν στην στέψη του βασιλιά Κάρολου, είναι η Αντέλ και ο Εντ Σίραν! 

Ο Σίραν δεν θα μπορούσε καθώς μία ημέρα πριν έχει προγραμματισμένη συναυλία στο Τέξας και είναι πρακτικά αδύνατον να συμμετέχει στους εορτασμούς, ενώ η Αντέλ αν και δεν έχει κάποια προγραμματισμένη συναυλία πριν τα τέλη του ίδιου μήνα, ωστόσο φέρεται πως είπε ότι έχει υποχρεώσεις που δεν της επιτρέπουν να είναι παρούσα. 

Οσον αφορά τον Σίραν πάντως, άνθρωποι από το Μπάκιγχαμ ανέφεραν πως αν δεχτεί θα στείλουν ιδιωτικό τζετ προκειμένου να ταξιδέψει και να μπορέσει να συμμετέχει στην συναυλία.

«Ο Βασιλιάς έχει προτείνει αρκετούς ανθρώπους που θα ήθελε να δει να ερμηνεύουν, η Αντέλ και ο Εντ Σίραν ήταν σε αυτή τη λίστα. Ήταν πολύ ενθουσιασμένος που ήταν μέρος της συναυλίας, ωστόσο αρνήθηκαν ευγενικά. 

Είναι τεράστια απογοήτευση. Είναι τιτάνες της βιομηχανίας της show biz και είναι Βρετανοί, καθώς και γνωστοί σε όλο τον κόσμο. Κρίμα» ανέφερε πηγή που συμμετέχει στον προγραμματισμό των εορτασμών.

Σύμφωνα με την Mail ωστόσο, πολύ κοντά στο να πει το «ναι» είναι ο Λάιονελ Ρίτσι, ενώ φέρονται να έχουν δεχτεί οι Spice Girls να συμμετέχουν στους εορτασμούς, σε ένα ενδιαφέρον reunion.

Ακόμη, στους εορτασμούς θα συμμετέχει και ο συνθέτης Αντριου Λόιντ Γουέμπερ, ο οποίος θα παίξει έναν από τους 12 ύμνους που έχει συνθέσει για τον νέο βασιλιά.

Ο βασιλιάς Κάρολος ζήτησε ελληνορθόδοξη μουσική στη μνήμη του πατέρα του

Το πρόγραμμα των εορτασμών φέρεται να το έχει επιλέξει ο ίδιος ο βασιλιάς Κάρολος και όπως αναφέρει η Mail έχει σχεδιαστεί να έχει μία ποικιλία μουσικών στυλ και ταλέντων.

Ένα από τα προσωπικά του αιτήματα όμως, έχει και ελληνική «χροιά». Ο βασιλιάς Κάρολος, φέρεται να έχει ζητήσει να παιχτεί και ελληνική ορθόδοξη μουσική, στη μνήμη του πατέρα του, Φίλιππου, ο οποίος απεβίωσε πριν δύο χρόνια. 

Θα ακουστούν και Βυζαντινοί ήχοι από έξι ορχήστρες, ενώ θα συμμετέχουν και γκόσπελ χορωδίες. Παράλληλα, Βρετανοί συνθέτες θα συμμετέχουν με κλασική μουσική, κομμάτια από μιούζικαλ, αλλά και ταινίες με εμπορική επιτυχία.

Ο Λόιντ-Γουέμπερ, γνωστός κυρίως για το «Φάντασμα της Οπερας», την «Εβίτα» και το «Jesus Christ Superstar» θα έχει ίσως τον πιο σημαντικό ρόλο από την στιγμή που θα παίξει τον νέο ύμνο για τον νέο βασιλιά.

«Ο ύμνος συμπεριλαμβάνει λίγους στίχους από τον Ψαλμό 98. To έχω προσαρμόσει πάνω στην χορωδία και το όργανο του Αβαείου και ελπίζω να αντικατοπτρίζει αυτή τη χαρούμενη περίσταση» ανέφερε.

epirusblog.gr
5 of 5
Ο βασιλιάς Κάρολος ζήτησε ελληνική ορθόδοξη μουσική πριν την στέψη -Αρνήθηκαν να τραγουδήσουν Αντέλ και Σίραν
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 977530500698056430
item