Σεισμός στην Τουρκία: Η ΕΜΑΚ στη μάχη για την διάσωση των δύο Ελλήνων που αγνοούνται - Οι εκτιμήσεις

Κορυφώνεται η αγωνία για τους δύο Έλληνες που αγνοούνται από τον φονικό σεισμό της περασμένης Δευτέρας σε Τουρκία και Συρία. 

Πρόκειται για ζευγάρι Ελλήνων που έμεναν σε 6ώροφη πολυκατοικία στο κέντρο της Αντιόχειας και έχουν να δώσουν σημεία ζωής από την ημέρα του καταστροφικού σεισμού. 

Ο Γιώργος Αντύπας, 65 ετών και η σύζυγός του, Νίντα Αντύπα, 62 ετών κατοικούσαν στον 5ο όροφο της πολυκατοικίας που κατέρρευσε μετά τον φονικό σεισμό ο οποίος έπληξε την Τουρκία και τη Συρία.  

Τα παιδιά τους και οι συγγενείς τους έχουν απευθυνθεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για να εντοπιστούν. Ο Γιώργος Αντύπας είναι Έλληνας και η σύζυγός του κατάγεται από τη Συρία.

Χθες η ελληνική ομάδα πήγε στο σημείο και έκανε επιφανειακή αναζήτηση χωρίς να βρει κάτι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σημείο «έχει κλείσει από διασωστικής άποψης» που σημαίνει ότι φαίνεται πως όσοι ήταν να βρεθούν ζωντανοί έχουν εντοπιστεί. Ωστόσο σήμερα οι Ελληνες υπέβαλαν στους Τούρκους συντονιστές αίτημα για κατ' εξαίρεση έρευνα στο σημείο.

Αυτή την ώρα επιχειρεί επί τόπου ενισχυμένη ομάδα 23 Ελληνων της 1ης και 2ης ΕΜΑΚ με δύο σκυλιά, τρεις νοσηλευτές και δύο οχήματα ειδικού τύπου.

Οι πληροφορίες, πάντως, λένε ότι οι Έλληνες εκτιμάται ότι είναι εγκλωβισμένοι αρκετά μέτρα κάτω από την κορυφή των συντριμμιών, σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ΕΡΤ στην Τουρκία, Γιώργο Σιδέρη, που βρίσκεται δίπλα στην ελληνική ομάδα διάσωσης.

“Για εμάς, το γεγονός ότι είναι Έλληνες σηματοδοτεί κάτι πολύ σημαντικό και πρέπει για συμβολικούς λόγους να κάνουμε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης” δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ.

epirusblog.gr
5 of 5
Σεισμός στην Τουρκία: Η ΕΜΑΚ στη μάχη για την διάσωση των δύο Ελλήνων που αγνοούνται - Οι εκτιμήσεις
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 4549373133606032017
item