Γιάννενα: Ξεκίνησε η εγκατάσταση δικτύου φυσικού αερίου

Η ΔΕΔΑ ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών εγκατάστασης δικτύου φυσικού αερίου στα Γιάννενα.

Το έργο στα Γιάννενα προβλέπει 135χλμ δικτύου για την τροφοδοσία τουλάχιστον 3.000 οικιακών, εμπορικών και  βιομηχανικών καταναλωτών, με προϋπολογισμό 16,8 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) το οποίο συγχρηματοδοτείται από τη ΔΕΔΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Αργότερα τα έργα θα επεκταθούν σε Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα και Άρτα,

Υπενθυμίζεται ότι το καύσιμο θα μεταφέρεται σε υγρή μορφή και θα αποθηκεύεται σε κρυογενικές δεξαμενές.

« Η πολυπλοκότητα και οι δυσκολίες υλοποίησης αυτής της νέας τεχνολογίας απλοποιήθηκαν μέσω της τεχνογνωσίας της ITALGAS, μιας από  τις σημαντικότερες εταιρείες διανομής στην Ευρώπη και μέτοχος της ΔΕΔΑ μέσω της ΔΕΠΑ Υποδομών,  η οποία ανέλαβε τον τεχνικό σχεδιασμό των εγκαταστάσεων» αναφέρει η ΔΕΔΑ.

Επίσης, σύμφωνα με την εταιρία, οι σωληνώσεις και γενικότερα οι υποδομές διανομής που κατασκευάζει είναι «κατάλληλες για να διανέμουν και βιομεθάνιο, το οικολογικό και ανανεώσιμο αέριο καύσιμο που παράγεται από τα υπολείμματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα τα οποία υπάρχουν σε μεγάλες ποσότητες σε όλη την Ήπειρο».

Επίσης, προσθέτει ότι «εκπονεί μελέτες για την εγκατάσταση μονάδων βιομεθανίου σε διάφορα σημεία της Ηπείρου προκειμένου το δίκτυο να εμπλουτιστεί με «πράσινη» ενέργεια. Επίσης, το δίκτυο είναι συμβατό για τη διανομή και μείγματος υδρογόνου στην κατάλληλη αναλογία».

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΑ Μάριο Τσάκα, η εταιρία είναι ικανοποιημένη «που καταφέραμε με σκληρή και συλλογική δουλειά να ολοκληρώσουμε, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, τις σχετικές μελέτες, να εντάξουμε τα έργα διανομής φυσικού αερίου στο ΠΔΕ, να προκηρύξουμε τους διαγωνισμούς κατασκευής και να κάνουμε πράξη το όραμά μας».

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ξεκίνησε η εγκατάσταση δικτύου φυσικού αερίου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6258426337827500046
item