Ομιλία Μητσοτάκη σήμερα στη Βουλή: Επίδομα στο ΠΝ και νέο μισθολόγιο στις Ένοπλες Δυνάμεις -Απέχει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η παρουσία του κ. Μητσοτάκη σήμερα στη Βουλή και η παρέμβασή του στο νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας που συζητείται στην Ολομέλεια στοχεύουν στην ανάδειξη της πολιτικής ενίσχυσης των ανδρών και των γυναικών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις την οποία ακολουθεί η κυβέρνηση, στην αναγνώριση του ρόλου τους στην υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και στην αμυντική θωράκιση της χώρας που έχει επιτευχθεί κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για τη ρύθμιση με την οποία χορηγείται επίδομα 105 έως 500 ευρώ (+115 ευρώ για όσους έχουν τέκνα) στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετούν στα πλοία του Στόλου, ενώ ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αναφερθεί στο νέο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων το οποίο σχεδιάζει η κυβέρνηση και θα ισχύσει από το 2024, μαζί με το νέο μισθολόγιο για όλους τους κρατικούς φορείς.

Ατού της κυβέρνησης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η άμυνα και η εξωτερική πολιτική

Η παρέμβασή του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου αποτελεί και μια ευκαιρία να αναφερθεί σε όσα έχουν γίνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια για την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας, τόσο με τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων με τα αεροσκάφη Ραφάλ και τις φρεγάτες Μπελαρά, όσο και με την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Το πεδίο της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής αποτελεί ένα από τα ατού της κυβέρνησης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική σκακιέρα και ο κ. Μητσοτάκης θέλει να κεφαλαιοποιήσει τα αποτελέσματα που έχει επιτύχει η κυβέρνηση σε αυτούς τους τομείς.

Σε κάθε ευκαιρία, εξάλλου, στηλιτεύει τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την οποία χαρακτηρίζει «εθνική εξαίρεση», καθώς στάθηκε απέναντι στις αμυντικές συμφωνίες της χώρας, αλλά και στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως σημειώνουν συνεργάτες του.

Η αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες στη Βουλή δίνει τη δυνατότητα στον πρωθυπουργό να τονίσει την απουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την ενίσχυση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στην πρώτη γραμμή.

Η τροπολογία για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται, επίσης, να αναφερθεί στην τροπολογία της κυβέρνησης για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη και στον αποκλεισμό από τις εκλογές όλων όσοι έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, η οποία θα ψηφιστεί την Τετάρτη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα καλέσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις να παραμερίσουν τις αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες για ένα θέμα που αφορά την ίδια τη Δημοκρατία και να συμβάλουν στη θωράκισή της. 

Επί της ουσίας της τροπολογίας δεν αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές, καθώς είναι σημαντικό, όπως λένε κυβερνητικά στελέχη, να μη δημιουργούνται θέματα αντισυνταγματικότητας, κάτι που δεν διασφαλίζει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που βασίζεται στον αντιρατσιστικό νόμο.

epirusblog.gr
5 of 5
Ομιλία Μητσοτάκη σήμερα στη Βουλή: Επίδομα στο ΠΝ και νέο μισθολόγιο στις Ένοπλες Δυνάμεις -Απέχει ο ΣΥΡΙΖΑ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8634861945318983746
item