Άρτα: Πολιτιστικός- Λαογραφικός Σύλλογος «ΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ»

Την 18/2/2023 ο σύλλογος «ΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ», μετά από απόφαση του ΔΣ θα συμμετέχει με δικό του γκρουπ στο ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΡΤΑΣ.

«Σε ρυθμούς Καρναβαλιού κινείται ο Σύλλογος μας, οι προετοιμασίες είναι εντατικές σχεδιάζοντας και οργανώνοντας την συμμετοχή μας στο Καρναβάλι» σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΔΣ που σημειώνει: «Απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση στις γυναίκες μέλη του συλλόγου μας και του χορευτικού τμήματος να δηλώσουν την συμμετοχή τους , προκειμένου να στηρίξουμε την καρναβαλική παράδοση της πόλης μας και να ζήσουμε στιγμές χαράς ,ζωντάνιας και ξενοιασιάς».

Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρος Θωμάς Καραμπούλας και η Γραμματέας Ιωάννα Λιάκου Γεωργούλα σημειώνεται πως το θέμα του γκρούπ είναι « Η ΘΕΑ ΑΡΤΕΜΗΣ και τα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΑ ΕΛΑΦΑΚΙΑ». 

Το θέμα είναι εμπνευσμένο από το Έμβλημα του Συλλόγου Σκοπευτηρίου που παριστάνει την Θεά με το Ελαφάκι, προστάτιδα του κυνηγιού και συμβολίζει το ελεύθερο πνεύμα την δράση, την εξωστρέφεια.

Στο γκρούπ θα κυριαρχεί το άρμα με την Θεά επάνω και τα Ελαφάκια με μαύρο παντελόνι μπλούζα και ΣΤΕΚΑ ΕΛΑΦΙ.

«Παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στο πολιτιστικό αυτό γεγονός, ελάτε να μεγαλώσουμε την παρέα μας, να χορέψουμε ξεφαντώσουμε γιατί μπορούμε…….» αναφέρει το ΔΣ του Συλλόγου.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6986121912, 6989958651.

Ανήλικοι συνελήφθησαν με μαχαίρι και καπνογόνα στην Άρτα

Στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας έπεσαν, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, δύο ανήλικοι στην Άρτα καθώς στην κατοχή του ενός βρέθηκε ένα μαχαίρι και στην κατοχή του άλλου δύο καπνογόνα.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν την πιθανότητα οι δυο νεαροί να είχαν σκοπό να προκαλέσουν επεισόδιο σε ποδοσφαιρικό αγώνα, αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί. 

Έτσι, οι ανήλικοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, που τους άσκησε δίωξη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και βεγγαλικών κατά περίπτωση.

Μαζί τους οδηγήθηκαν στον δικαστικό λειτουργό οι γονείς του πρώτου και ο πατέρας του δεύτερου, οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της προανάκρισης και τους απαγγέλθηκε κατηγορία για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.

Ψηφιακές γωνιές στα ΚΑΠΗ και το ΚΗΦΗ του Δήμου Ιωαννιτών

«Ψηφιακές γωνιές» αποκτούν τα ΚΑΠΗ και το ΚΗΦΗ του Δήμου Ιωαννιτών στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «3η e-λικία: Ψηφιακή ενδυνάμωση και ανάπτυξη ψηφιακών ικανοτήτων»

Το πρόγραμμα υλοποιείται μετά την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του Δήμου και του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας, φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο απαραίτητος εξοπλισμός έχει τοποθετηθεί ήδη στα ΚΑΠΗ και το ΚΗΦΗ, ενώ τέσσερις (4) εκπαιδευτές θα αναλάβουν την ψηφιακή ενδυνάμωση των ατόμων τρίτης ηλικίας.

Σε πρώτη φάση η εκπαίδευση θα αφορά σε όλα τα μέλη των ΚΑΠΗ και του ΚΗΦΗ κα στη συνέχεια θα μπορεί να μετέχει όποιος ηλικιωμένος ενδιαφέρεται.

Οι Ψηφιακές Γωνιές θα λειτουργήσουν για χρονικό διάστημα έξι μηνών.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του και έχει στόχο να αποτελέσει ένα σημαντικό και φιλόδοξο πιλοτικό έργο κοινωνικού χαρακτήρα, για την παροχή υπηρεσιών ψηφιακής εκπαίδευσης και ψηφιακού εγγραμματισμού, καθώς και υποστήριξης σε θέματα πρόσβασης σε ψηφιακές υπηρεσίες, σε ηλικιωμένους δημότες (κυρίως 65+) του Δήμου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ από την ΟΑΣΝΑ
Καταγγέλλουμε την κρατική καταστολή που με περισσή αυστηρότητα εφάρμοσε η κυβέρνηση, εναντίον των αγροτών του θεσσαλικού κάμπου.

Με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι κλιμακώνοντας τον αγώνα επιβίωσης, στην προσπάθειά τους να στήσουν μπλόκο έξω απ’ την Καρδίτσα αντιμετώπισαν την αγριότητα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που έκαναν χρήση χημικών και γκλομπς.

Η επιχείρηση τρομοκράτησης δεν είχε καμία τύχη. Τα τρακτέρ παραμένουν στο μπλόκο που έχει στηθεί κάτω απ’ τον Ε65, στην παλιά εθνική οδό Καρδίτσας-Αθήνας. 

Παράλληλα καθημερινά θα γίνονται αποκλεισμοί του Ε65 ενώ σε νέες γενικές συνελεύσεις θα καθοριστούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα.

Οι αγώνες των συναδέλφων στη Θεσσαλία αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, θα ενισχυθούν με κινητοποιήσεις και στο νομό μας.

Αγωνιζόμαστε για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για τη χρονιά που πέρασε και κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής μας, θα μας εξασφαλίζουν ένα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στην κατανάλωση. 

Αγροτικό πετρέλαιο και πλαφόν 0,07 ευρώ /kw στο αγροτικό ρεύμα. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ για να αποζημιώνει στο 100% απ’ τις φυσικές καταστροφές άμεσα και δίκαια.

Όλοι στο δρόμο όλοι στον αγώνα.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΑΡΤΑΣ

Δήμος Ιωαννιτών: Υπογράφηκε η σύμβαση για το Πνευματικό και το παλιό Δημαρχείο

Την σύμβαση για την ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση των κτιρίων του Πνευματικού Κέντρου και του παλιού δημαρχείου υπέγραψαν ο αντιδήμαρχος- αναπληρωτής δημάρχου Ιωαννιτών Βαγγέλης Πήχας και ο ανάδοχος.

Το έργο έχει συνολικό προυπολογισμό 3,6 εκατομμύρια και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Η ενεργειακή – κτιριακή και λειτουργική αναβάθμιση του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου, περιλαμβάνει το σύνολο των παρεμβάσεων που απαιτούνται και εξασφαλίζουν την λειτουργία του σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό και με υποδομές σύγχρονες και φιλικές περιβαλλοντικά.

Μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων το κτίριο του Πνευματικού Κέντρου θα μετατραπεί σε Κέντρο Πολιτισμού & Μουσικής και θα φιλοξενεί το Δημοτικό Ωδείο, την Συμφωνική Ορχήστρα, έναν Σύγχρονο Εκθεσιακό Χώρο και έναν πολυχρηστικό Χώρο Εκδηλώσεων.

Οι παρεμβάσεις στο κτίριο του παλαιού Δημαρχείου, θα εξελιχθούν συνδυαστικά με αυτές στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου ολοκληρώνοντας τον στόχο της μετατροπής του μεν πρώτου σε κτίριο διοίκησης και του δευτέρου σε αμιγές πολιτιστικό κτίριο.

Δήμος Ηγουμενίτσας: εκδήλωση με το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε (ΙΝ.Ε-Γ.Σ.Ε.Ε), διοργανώνουν στο Πολιτιστικό Κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ, την Παρασκευή 3/2/2023, από τις 12:00 έως τις 18:00, εκδήλωση δια ζώσης πληροφόρησης, όπου θα παρέχονται δωρεάν εξατομικευμένες υπηρεσίες νομικής πληροφόρησης.


Ειδικότερα, νομικοί συνεργάτες του ΙΝ.Ε-Γ.Σ.Ε.Ε θα απαντούν σε προσωπικά ερωτήματα και προβληματισμούς εργαζομένων και ανέργων σχετικά με:


• Το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα ασφαλισμένων όλων των ταμείων (ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΟΑΕΕ, Ο.Γ.Α κ.α.) (θεμελίωση και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις χηρείας, συντάξεις αναπηρίας, πλήρεις και μειωμένες συντάξεις, απασχόληση συνταξιούχων κ.λ.π).


• Τα εργασιακά δικαιώματα (συμβάσεις, αποδοχές, άδειες κλπ. εξαρτημένης εργασίας Ι.Δ.).


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:


• Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηγουμενίτσας- τηλέφωνο: 2665028140
• ΚΕΠ Δήμου Ηγουμενίτσας-τηλέφωνο: 2665361220
• Περιφερειακό Παράρτημα ΙΝ.Ε-Γ.Σ.Ε.Ε Ηπείρου, Τηλέφωνο: 26820 26969


*Για τη διευκόλυνση της διαδικασίας καταγραφής των ερωτημάτων που αφορούν σε συνταξιοδοτικά θέματα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν στοιχεία σχετικά με:


-Το συνολικό αριθμό ενσήμων τους.
-Την ημερομηνία έναρξης ασφάλισης τους.
-Το είδος ενσήμων (μικτά-απλά-βαρέα).

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Πολιτιστικός- Λαογραφικός Σύλλογος «ΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ»
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 3198003455109569420
item