Γιάννενα: Απεργούν την Παρασκευή και οι οδοντίατροι Ιωαννίνων

Πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν την ερχόμενη Παρασκευή οι οδοντίατροι της χώρας, μετά από απόφαση της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, την οποία κοινοποίησε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων. 

Οι οδοντίατροι ζητούν δίκαιη αποκατάσταση των συντάξεών τους και μέριμνα για όλες τις εργαζόμενες, μη μισθωτές, αυτοαπασχολούμενες μητέρες. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ο.Σ.Ι. με το νόμο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, του πιο γνωστού ως «νόμο Κατρούγκαλου» οι μειώσεις στις συντάξεις των υγειονομικών ανέρχονται στο 35% και υποστηρίζει ότι οι συντάξεις με 40 χρόνια ασφάλισης αγγίζουν τα 800 ευρώ, ενώ οι συντάξεις των άλλων επιστημόνων, (δικηγόρων, μηχανικών) φτάνουν τα 1.000 ευρώ. 

Οι οδοντίατροι ζητούν για κάλυψη του καταργηθέντος κοινωνικού πόρου μέσω νομοθετικής πρωτοβουλίας ώστε να επιτευχθεί η αναφορά των απολεσθέντων της οφειλόμενης ανταποδοτικής σύνταξης που βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με τις εισφορές. 

Για τις νέες μητέρες οδοντιάτρους, ζητείται αναπροσαρμογή του χορηγούμενου επιδόματος μητρότητας στις μη μισθωτές αυτοαπασχολούμενες μητέρες στο ύψος του κατώτερου μισθού και πιο συγκεκριμένα στα 713 ευρώ κάθε μήνα και για διάστημα 4 μηνών, συνολικά 2.852 ευρώ. 

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Απεργούν την Παρασκευή και οι οδοντίατροι Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6390037481611301794
item