ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε την τροπολογία για μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη θα ψηφίσει -Τι αλλαγές ζητάει για να πει «ναι»

Το γάντι στην κυβέρνηση ν’ αλλάξει την διάταξη για το μπλοκάρισμα της εκλογικής καθόδου του κόμματος Κασιδιάρη ώστε να την ψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να πετάξει με την ομιλία του σήμερα στην Ολομέλεια ο Αλέξης Τσίπρας.

Η Κουμουνδούρου έχει θέσει ήδη τις προϋποθέσεις μέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου ο οποίος ξεκαθάρισε πως εάν επιλεγεί η πρόταση που έχουν διατυπώσει οι συνταγματολόγοι Κοντιάδης- Αλεβιζάτος, τότε είναι διατεθειμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ να την συζητήσουν σε βάθος και στην λεπτομέρειά της.

Μάλιστα πρότεινε «να μείνει απ’ έξω η επιλογή του άρθρου 29» και να πάμε στην πρόταση των συνταγματολόγων Κοντιάδη- Αλεβιζάτου όπου σαφέστατα λέει ότι «εάν ένα κόμμα επιλέξει να καταθέσει υποψήφιους που έχουν καταδικαστεί για τα αδικήματα των άρθρων 187 και 187Α του ΠΚ, τότε ή θα απαγορεύεται στον υποψήφιο αυτόν να κατέλθει στις εκλογές ή ο Άρειος Πάγος – τότε και μόνο- θα μπορεί να μην επιτρέπει την κατάρτιση του συνδυασμού».

«Όχι» από ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται από το βήμα της Βουλής να σημειώσει πως εάν η κυβέρνηση εμείνει η τροπολογία να στηρίζεται στην ερμηνεία του άρθρου 29 του Συντάγματος, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να την ψηφίσει.

Ειδικότερα για το γ εδάφιο της τροπολογίας που προβλέπεται ότι θα πρέπει «να λαμβάνεται υπ’ όψη τυχόν καταδίκη σε οποιοδήποτε βαθμό υποψηφίων βουλευτών ή ιδρυτικών μελών, ή διατελεσάντων προέδρων» από τον Άρειο Πάγο, η Κουμουνδούρου σημειώνει πως αυτό δεν καθίσταται «ως βασικό κριτήριο» και έτσι «ανοίγεται μια κερκόπορτα» και για άλλους κομματικούς σχηματισμούς.

Η μόνη ψηφοφορία που θα λάβει μέρος ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ για ένα τόσο σημαντικό θέμα εμφανίζεται διαλλακτικός, δεν αποκλείει τη συζήτηση, ώστε να υπάρξει μια κοινή κατάληξη, άλλωστε είναι η μόνη ψηφοφορία που θα λάβει μέρος μέχρι τις εκλογές.

Ωστόσο θεωρεί πως η κυβέρνηση με την επιμονή της σε μία λάθος και αντισυνταγματική τροπολογία που αφήνει περιθώρια διευρυμένων ερμηνειών για μελλοντικό αποκλεισμό και κομμάτων της Αριστεράς, δείχνει να ενδιαφέρεται όχι για την ουσία και τον αποκλεισμό καταδικασμένων νεοναζί, διαφορετικά λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα υπήρχε αναφορά στο νεοναζιστικό ή ρατσιστικό χαρακτήρα του κόμματος.


epirusblog.gr
5 of 5
ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε την τροπολογία για μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη θα ψηφίσει -Τι αλλαγές ζητάει για να πει «ναι»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6344951300311997984
item