Πρέβεζα: Με την ταινία "Επίσημη Ιστορία" ξεκινά το αφιέρωμα στον ισπανόφωνο κινηματογράφο από την Κ.Λ.Π

Aφιέρωμα στον ισπανόφωνο κινηματογράφο ξεκινά η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας με την αμέριστη και πολύτιμη συμβολή του Ινστιτούτου Θερβάντες και της Πρεσβείας της Αργεντινής στην Ελλάδα προβάλλοντας την ταινία «Επίσημη Ιστορία/ Historia official».

Η ταινία θα προβληθεί την Τετάρτη 1 Μαρτίου και ώρα 21:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας , με ελεύθερη είσοδο.
-Λίγα λόγια για την ταινία: «Historia Official» Αργεντινή, 1985
«Οι λαοί δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς ιστορία. Η ιστορία είναι η μνήμη των λαών. Κατανοώντας τη κατανοούμε τον κόσμο.»

Με αυτά τα λόγια υποδέχεται τους μαθητές της στο πρώτο μάθημα τη σχολικής χρονιάς η Αλίσια Ιμπάνες, καθηγήτρια Ιστορίας σε λύκειο της Αργεντινής, το 1983, τη χρονιά που έληξε η επταετής χούντα στη χώρα, γνωστή κι ως Βρώμικος Πόλεμος.

Η ίδια είναι μια βολεμένη μεγαλοαστή, παντρεμένη με έναν πλούσιο κι επιτυχημένο επιχειρηματία με θολές και ύποπτες διασυνδέσεις με ανώτερα κυβερνητικά στελέχη.

Οι υποψίες της σχετικά με τις σκοτεινές υποθέσεις του άνδρα της και μια γιαγιά της Πλατείας Μαΐου που ψάχνει την εγγονή της, είναι οι λόγοι που την οδηγούν να επανεξετάσει «την επίσημη ιστορία».

Παραγωγή: Μαρτσέλο Πινέιρο
Σκηνοθεσία: Λουίς Πουένσο
Σενάριο: Λουίς Πουένσο, Aϊντα Μπόρτνικ
Φωτογραφία: Φελίξ Μόντι
Μοντάζ: Χουάν Κάρλος Μασίας
Μουσική: Ατίλιο Σταμπόνε
Πρωταγωνιστούν: Νόρμα Αλεάντρο, Χέκτορ Αλτέριο, Ανάλια Κάστρο
Διάρκεια: 112 λεπτά
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Με την ταινία "Επίσημη Ιστορία" ξεκινά το αφιέρωμα στον ισπανόφωνο κινηματογράφο από την Κ.Λ.Π
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 5631082744028823832
item