Γιάννενα: Βοήθεια για τη διασύνδεση του αεροδρομίου Ιωαννίνων υπόσχεται ο επικεφαλής του ΕΟΤ

Την σαφή πρόθεση στήριξης των αιτημάτων των Ιωαννίνων για να ανοίξει το αεροδρόμιό μας προς μεγάλους προορισμούς του εξωτερικού εξέφρασε από τα Γιάννενα ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Δημήτρης Φραγκάκης.

Στο πλαίσιο επίσκεψής του στην πρωτεύουσα της Ηπείρου για να έχει διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς για θέματα που τον αφορούν, ο κ. Φραγκάκης ξεκίνησε το πρόγραμμά του από την Περιφέρεια Ηπείρου και από τη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη.

Αυτό που τόνισε στις δηλώσεις του ο επικεφαλής του ΕΟΤ ήταν τόσο ο οργανισμός όσο και το Υπουργείο Τουρισμού θα στηρίξουν τα αιτήματα της περιοχής μας για τη δυνατότητα ανοίγματος γραμμών προς τη Γερμανία και την Κρήτη, προς το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, έτσι και αλλιώς… Εξέφρασε δε τη χαρά του που μια άλλη γραμμή, με το Ισραήλ και συγκεκριμένα με την πόλη του Τελ Αβίβ, έχει ήδη δρομολογηθεί.

Μιλώντας για την κουβέντα του με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, ο κ. Φραγκάκης υποστήριξε πως τα έργα που γίνονται σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου από την Περιφερειακή Αρχή και από την κυβέρνηση, συνετέλεσαν στο να «έχει αλλάξει πίστα η Ήπειρος», όσον αφορά τον τουρισμό της, με την αύξηση στην κατά κεφαλή δαπάνη ανά επίσκεψη που είναι αρκετά σημαντική και με την αύξηση στον ποιοτικό τουρισμό. Η Ήπειρος έχει τεράστιες προοπτικές για το άμεσο μέλλον, σημείωσε.

Ερωτηθείς για τα παράπονα που εκφράζονται κατά καιρούς από τους τοπικούς φορείς του τουρισμού, ο κ. Φραγκάκης δέχτηκε πως μπορεί να υπάρχουν και καλά και κακά για τη συνεργασία του ΕΟΤ με την περιοχή μας, γι’ αυτό και βρέθηκε στα Γιάννενα για να ακούσει και τα δύο. 

Ωστόσο επεσήμανε πως ο ΕΟΤ προωθεί χώρα και στην προώθηση της χώρας μας, ειδικά η Ήπειρος και ειδικότερα η περιοχή των Ιωαννίνων έχει προνομιακή μεταχείριση. 

Στην κεντρική καμπάνια του ΕΟΤ συγκεκριμένα, το διαφημιστικό σποτάκι με τίτλο «όλα όσα θέλεις είναι η Ελλάδα» που προβάλλεται από το 2022, υπάρχει μέσα ένα σημαντικό κομμάτι της Ηπείρου.

Επίσης, συμπλήρωσε πως υπάρχει πολιτική κινήτρων από τη χώρα μας με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τις αεροπορικές εταιρείες του εξωτερικού, η οποία έχει υλοποιηθεί σε ένα μέρος της και σε αυτή την υλοποίηση με 10 εταιρείες του εξωτερικού, η Ήπειρος είναι μια σημαντική προτεραιότητα για τον ΕΟΤ.

«Η Γερμανία χρειάζεται δουλειά», συμπλήρωσε «και χρειάζεται να δουλέψουμε όλοι μαζί και είμαστε εδώ για να συνεννοηθούμε και για να βάλουμε όλοι ένα λιθαράκι. Ο ΕΟΤ και το Υπουργείο θα βάλλουν ένα πολύ μεγάλο λιθαράκι σε αυτό» τόνισε.

Ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης ευχαρίστησε τον κ. Φραγκάκη για τη συνεργασία και σημείωσε πως στη γραμμή για το Τελ Αβίβ η Περιφέρεια Ηπείρου ανέλαβε τη βοήθεια για τη διαφήμιση της γραμμής. «Θέλουμε την Ήπειρο των τεσσάρων εποχών, έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τον ΕΟΤ, είπαμε τις αδυναμίες μας και ζητάμε συμπαράσταση» τόνισε.


epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Βοήθεια για τη διασύνδεση του αεροδρομίου Ιωαννίνων υπόσχεται ο επικεφαλής του ΕΟΤ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5653426104180205613
item