Άρτα: Μάγεψε μικρούς και μεγάλους η «Πυρ-ομάδα» από το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας

Μια πραγματικά μαγική βραδιά έζησαν την Τσικνοπέμπτη το βράδυ όσοι παρακολούθησαν το υπερθέαμα της “Πυρ-ομάδας” από το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας. 

Και μιλώ για υπερθέαμα, διότι δεν μπορώ να ανακαλέσω στη μνήμη μου ανάλογη εκδήλωση κατά το παρελθόν, μια εκδήλωση τέτοιου βεληνεκούς! 

Θα αρχίσω δίνοντας “συγχαρητήρια” στην Άτυπη Επιτροπή Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας, αλλά και σε όλους όσους συνέβαλαν στο άρτιο αυτό αποτέλεσμα, όπως το Δήμο Αρταίων, το Επιμελητήριο Άρτας, το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και επιχειρηματία της περιοχής μας. 

Και θα συνεχίσω, τονίζοντας ότι η χθεσινή εντυπωσιακή εκδήλωση αποτελεί απόδειξη ότι οι διοργανώσεις στην περιοχή μας μπορούν να φτάσουν σε άλλο επίπεδο, σε ανώτερο επίπεδο απ’ αυτό που έχουμε συνηθίσει ως μια επαρχιακή πόλη, αρκεί και επισημαίνω ΑΡΚΕΙ οι φορείς του τόπου μας να τους παρέχουν τα κατάλληλα εφόδια για την υλοποίηση των στόχων τους! 

Είναι γεγονός ότι μέσα από πετυχημένες και άρτια οργανωμένες εκδηλώσεις όπως η χθεσινή, μπορεί να αναπτυχθεί ο τουρισμός και η επισκεψιμότητα στην περιοχή μας, οδηγώντας με τη σειρά τους σε ανάπτυξη της πόλης μας και του επιπέδου ζωής των πολιτών της.

Επιστρέφοντας στα δρώμενα της εκδήλωσης, να σημειώσω ότι μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε η “Πυρ-ομάδα”, σκοπός της Άτυπης Επιτροπής είναι να επαναλάβει την εκδήλωση και του χρόνου, με απώτερο στόχο αυτή να γίνει θεσμός στην πόλη μας! Χθες βράδυ λοιπόν, γυναίκες, άντρες και παιδιά ντύθηκαν στα κόκκινα, με κόκκινες κάπες, κόκκινες περούκες, κόκκινα καπέλα, κόκκινες φούστες, ακόμη και κόκκινα φτερά και ξεχύθηκαν στην κεντρική πλατεία της Άρτας, κρατώντας αναμμένες δάδες στα χέρια, ενώ προπορεύονταν ξυλοπόδαροι και ζογκλέρ που έπαιζαν με τις φωτιές, με τις αναμμένες δάδες και τα σκοινιά που καίγονταν, παρουσιάζοντας ένα μαγευτικό υπερθέαμα στον κόσμο που παρακολουθούσε με “κομμένη την ανάσα”. Και όλα αυτά υπό τη μουσική συνοδεία των KrotalArta!

Στο τέλος της εκδήλωσης, κόκκινα φαναράκια σε σχήμα καρδιάς αφέθηκαν από τον αύλειο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου να υψωθούν στον ουρανό της Άρτας, προσφέροντας στους πολίτες ένα θέαμα ανεπανάληπτο. Φωτισμένες κόκκινες καρδούλες γέμισαν τον ουρανό και πέταξαν πάνω από τα σπίτια των Αρτινών.

Το μέλος της Άτυπης Επιτροπής Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας, Κυριακούλα Κουτσούμπα, δήλωσε στο “Μ” μετά το πέρας της εκδήλωσης τα εξής “Εισπράξαμε από τον κόσμο τα “μπράβο” και τον ενθουσιασμό! 

Βάλαμε την πόλη μας σε ένα πολύ ωραίο κλίμα, σε έναν αποκριάτικο ρυθμό που δεν έχει επαναληφθεί στο παρελθόν! 

Ανεβάσαμε πολύ ψηλά τον πήχη για τα δεδομένα της Άρτας και σας υποσχόμαστε ότι και η παρέλαση του Σαββάτου θα είναι εξίσου εντυπωσιακή!Είχαμε πολύ μεγάλη συμμετοχή και πολύ κέφι! Τα KrotalArta ήταν εξαιρετικοί, οι ξυλοπόδαροι, όλα ήταν τέλεια…”

Ρώτησα την κα Κουτσούμπα πώς προέκυψε η συγκεκριμένη ιδέα και μου απάντησε ότι ήταν μια ιδέα που προέκυψε πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν η Άτυπη Επιτροπή Καρναβαλιού σκεφτόταν να προσθέσει ακόμη μια εκδήλωση στο καρναβάλι, κάτι διαφορετικό… Τσικνοπέμπτη με ρούχα στα κόκκινα και όλα στα κόκκινα ήταν η ιδέα που προέκυψε και για ένα χρόνο την έστηναν αναλυτικά, με κάθε λεπτομέρεια, ώστε εμείς χθες να παρακολουθήσουμε ένα υπερθέαμα! Και τα κατάφεραν!!!

Συμπέρασμα; Οι Αρτινοί έχουν να προσφέρουν πολλά στην πόλη τους, η ανάπτυξη της πόλης μας βρίσκεται στα δικά μας χέρια, αρκεί οι φορείς κυρίως, να είναι ανοικτοί σε συνεργασίες και στην παροχή βοήθειας προς συλλόγους και θεσμούς για άψογα εντυπωσιακά αποτελέσματα, όπως αυτό!


epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Μάγεψε μικρούς και μεγάλους η «Πυρ-ομάδα» από το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 3890098676394022272
item