Έφεση θα ασκήσει το πρωί ο Βέλγος δικηγόρος της Καϊλή -Κατά της παράτασης προφυλάκισης για δύο μήνες

Μετά τις ακροάσεις της Πέμπτης, τόσο η Εύα Καϊλή όσο και ο Μαρκ Ταραμπέλα παραμένουν προφυλακιστέοι για το σκάνδαλο Qatargate, ενώ παράλληλα εκκρεμεί το αίτημα για απομάκρυνση του επικεφαλής δικαστή.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, φυλακισμένη εδώ και 10 εβδομάδες, θα συνεχίσει να βρίσκεται στις φυλακές Χάρεν του Βελγίου, μετά τη σημερινή απόφαση των εισαγγελικών αρχών να μην εγκρίνουν την αποφυλάκισή της.

Το ίδιο αποφασίστηκε και για τους άλλους δύο κατηγορούμενους, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και Μαρκ Ταραμπέλα, στο πλαίσιο της έρευνας για φερόμενες πράξεις διαφθοράς εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Πίστευα πραγματικά ότι πρέπει και πρόκειται να απελευθερωθεί, τουλάχιστον υπό όρους, με ηλεκτρονικό βραχιόλι», ανέφερε αρχικά ο Σβεν Μαρί, ο νέος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, και πρόσθεσε:

«Λυπάμαι που δεν απελευθερώθηκε και εξακολουθώ να πιστεύω ότι η κίνηση αυτή των αρχών είναι συμβολική. Μόνο που η Εύα Καϊλή δεν είναι μόνον αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είναι και μητέρα. 

Μια μητέρα που βλέπει το 24 μηνών μωρό της δύο φορές το μήνα. Σέβομαι αυτήν την απόφαση, αλλά την αμφισβητώ και θα ασκήσω έφεση αύριο» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Βέλγος δικηγόρος της Ελληνίδας ευρωβουλευτού.

Ο δικηγόρος της Καϊλή «καρφώνει» την αξιοπιστία του «μετανοημένου» Παντσέρι

Αυτή η απόφαση έρχεται στο τέλος μιας ημέρας που ξεκίνησε κάπως... δραματικά, μετά την πρόταση του δικηγόρου του Μαρκ Ταραμπέλα να τεθεί εκτός της υπόθεσης ο επικεφαλής δικαστής, Μισέλ Κλεζ.

«Θα προτιμούσα να υποβάλει ο δικαστής Κλεζ την έκθεσή του στους ανακριτές, γιατί κανείς δεν ξέρει την υπόθεση καλύτερα από αυτόν» ανέφερε σχετικά ο Σβεν Μαρί, και πρόσθεσε:

«Δεν ξέρω αν το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό, αλλά είχαμε έναν δικαστή που έπρεπε να τον αντικαταστήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα και ο οποίος προφανώς δεν γνώριζε την υπόθεση».

Ο Βέλγος δικηγόρος, πάντως, συμμερίζεται την άποψη της υπεράσπισης του Μαρκ Ταραμπέλα για τον «μετανοημένο» Παντσέρι: «Σημειώνω ότι τα στοιχεία για να παραμείνει προφυλακισμένη η πελάτισσά μου βασίζονται στις δηλώσεις του Παντσέρι, ο οποίος έλεγε ψέματα επί δύο μήνες και που τώρα, που έχει συνάψει τη συμφωνία, είναι σαν να ορκίζεται στο Ευαγγέλιο».


epirusblog.gr
5 of 5
Έφεση θα ασκήσει το πρωί ο Βέλγος δικηγόρος της Καϊλή -Κατά της παράτασης προφυλάκισης για δύο μήνες
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8747784824791471740
item