Γιάννενα: Επόμενο βήμα η ένταξη στο ΕΣΠΑ για το κτίριο της Δομπόλη

Ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση έρχεται το έργο «κατασκευή διοικητικού κέντρου με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο κτίριο της Δομπόλη», που αφορά την αξιοποίηση του παλιού Πανεπιστημίου, μετά και το «πράσινο φως», που έδωσε το Ε’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση του έργου.

Ο φάκελος για το συγκεκριμένο έργο είχε αποσταλεί από τον Δήμο τον Ιανουάριο και σήμερα κοινοποιήθηκε η απόφαση του Κλιμακίου. 

«Από τον έλεγχο των υποβληθέντων ενώπιον του Κλιμακίου στοιχείων δε διαπιστώθηκαν νομικές πλημμέλειες κατά τη διαδικασία ανάδειξης αναδόχου του ελεγχόμενου έργου και συνεπώς δε συντρέχει νόμιμος λόγος, που θα κωλύει την υπογραφή του υποβληθέντος σχεδίου σύμβασης», αναφέρεται στην απόφαση του Ελεγκτικού και καταλήγει σημειώνοντας πως «δεν κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου σύμβασης για την ανάθεση του έργου».

Με τον τρόπο αυτό μπαίνει τέλος, ουσιαστικά, και στις ενστάσεις της αντιπολίτευσης για τη νομιμότητα της διαδικασίας, που ακολούθησε η δημοτική αρχή, καθώς, σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο, δεν υφίσταται ζήτημα ούτε προς την επιλογή του συστήματος «μελέτη – κατασκευή», ούτε προς το ύψος της παρεχόμενης έκπτωσης, η οποία ήταν μόλις 1%.

Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ, το έργο είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία δημοπράτησης με το σύστημα μελέτη- κατασκευή.

Το επόμενο βήμα είναι η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, όπως είχε συμφωνηθεί μεταξύ της δημοτικής αρχής και των αρμόδιων υπουργείων, ώστε να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και να ξεκινήσει το έργο.

«Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποτελεί το τελευταίο βήμα μιας επίπονης διαδικασίας, που ολοκληρώθηκε σε χρόνους ρεκόρ για τα δεδομένα της δημόσιας διοίκησης. 

Είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο επόμενο στάδιο, που θα δώσει τη δυνατότητα να διασωθεί ένα ιστορικό κτίριο των Ιωαννίνων και παράλληλα να αποκτήσει η πόλη ένα σύγχρονο διοικητικό κέντρο. 

Ένα διοικητικό κέντρο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και του Δήμου, ενώ παράλληλα θα διασφαλίζει τον διακριτό ρόλο του Πανεπιστημίου», ανέφερε σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος.

Πηγή: agon.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Επόμενο βήμα η ένταξη στο ΕΣΠΑ για το κτίριο της Δομπόλη
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 530782012730442266
item