Γιάννενα: Εγκαίνια του νέου κτιρίου του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παίδων και Εφήβων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα  τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Κοινοτικού  Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παίδων και Εφήβων  (Κα.Κε.Ψ.Υ.Π.Ε)  από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο  Καχριμάνη και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ.  Γιάννη Καρβέλη.

Το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων (Κο.Κε.Ψ.Υ.Π.Ε.) της Ψυχιατρικής Κλινικής  του ΠΓΝΙ προσφέρει υπηρεσίες ψυχικής υγείας στα παιδιά, τους εφήβους και τις οικογένειες του Τομέα ευθύνης από το 2009. 

Η λειτουργία μας στηρίζεται στην συνεργασία του εξειδικευμένου προσωπικού μας στα πλαίσια της διεπιστημονικής ομάδας και έχει ως κύριο σκοπό την πολύπλευρη αντιμετώπιση όλων των καταστάσεων που έχουν επίπτωση στην ψυχική́ υγεία των παιδιών και των εφήβων και επηρεάζουν τις οικογένειες τους. 

Είμαστε σε θέση να καλύπτουμε τις ανάγκες όλων των πληθυσμιακών ομάδων και όλο το φάσμα των ψυχικών διαταραχών της παιδικής και εφηβικής ηλικίας (0-18 ετών). 

Παρέχουμε υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης, υποστήριξης και θεραπείας και αναπτύσσουμε ερευνητικές και επιστημονικές δραστηριότητες ενώ παράλληλα αποτελούμε εκπαιδευτική υπηρεσία για τους φοιτητές Ιατρικής αλλά και φοιτητές άλλων Τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (και όχι μόνο) που ασχολούνται με την ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων. 

Την τελευταία 5ετία έχουμε δεχθεί περισσότερα από 3.500 αιτήματα και έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 10.000 διαγνωστικές, υποστηρικτικές και ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες με παιδιά, εφήβους και οικογένειες. 

Έχουμε επίσης πραγματοποιήσει προγράμματα πρόληψης, εισηγήσεις σε σχολεία και τη κοινότητα, ετήσια εκπαιδευτικά προγράμματα και συνεργαζόμαστε στενά με όλους τους φορείς που ασχολούνται με το παιδί και τον έφηβο.

Το  Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων (Κο.Κε.Ψ.Υ.Π.Ε.) της Ψυχιατρικής Κλινικής λειτουργούσε από το 2009 σε ενοικιαζόμενο από το Νοσοκομείο εξωτερικό οίκημα Μετά από σχετικές μελέτες αποφασίστηκε η μεταφορά της λειτουργίας του στο κτίριο όπου στεγάζονταν ο οίκος ιατρών του Νοσοκομείου . 

Έτσι με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Ηπείρου και από τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης και ανακατασκευής του κτιρίου, το οποίο υπερκαλύπτει τις σύγχρονες απαιτήσεις των ωφελουμένων.  

Με τη μεταφορά του Κο.Κε.Ψ.Υ.Π.Ε. στο νέο, φιλικό προς τα παιδιά και τους εφήβους χώρο, πιο σύγχρονο, ενεργειακά αποδοτικό και εύκολα προσβάσιμο για τους ωφελούμενους, δεσμευόμαστε  για την συνέχιση και τη βελτίωση της δωρεάν ποιοτικής παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας. 

Το νέο Κο.Κε.Ψ.Υ.Π.Ε. περιλαμβάνει 17 χώρους αξιολόγησης – θεραπείας παιδιών και εφήβων, χώρο με μονόδρομο καθρέφτη για οικογενειακές θεραπευτικές συνεδρίες αλλά και για εκπαιδευτικές δραστηριότητες καθώς και αίθουσα συνεδριάσεων και εκπαίδευσης. 

Επιπλέον, η στενή γειτνίασή μας με το χώρο του Νοσοκομείου στο οποίο ανήκουμε, μας δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσουμε και να εκσυγχρονίσουμε υπηρεσίες όπως τη Διασυνδετική Παιδοψυχιατρική, για την υποστήριξη παιδιών και εφήβων που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική (ή και σε άλλες κλινικές του Νοσοκομείου μας) και την καλύτερη αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών. 

Στόχος μας, η προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών και των εφήβων, η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και η διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΓΝΙ

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Εγκαίνια του νέου κτιρίου του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παίδων και Εφήβων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8029185243935530389
item