Ιαπωνία: Εξετάζει την αποθήκευση εφοδίων στα ταχυδρομεία για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Η ιαπωνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τα ταχυδρομικά γραφεία για να αποθηκεύσει σ' αυτά εφόδια έκτακτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, νερό και κρεβάτια, για να παραδίδονται σε περιοχές που εκκενώνονται σε περιπτώσεις καταστροφών, μετέδωσαν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Βάσει του σχεδίου, οι τοπικές διοικήσεις θα χρησιμοποιούν ταχυδρομικά καταστήματα ως αποθήκες και θα αποθηκεύουν σε κενούς χώρους τους εφόδια για την ανακούφιση από καταστροφές, ενώ τα οχήματα των ταχυδρομείων θα παραδίδουν τα εφόδια όπου αυτά χρειάζονται, μετέδωσε χθες, Κυριακή, το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.

Σε μια περίοδο που η Ιαπωνία αντιμετωπίζει ζήτημα συρρίκνωσης του πληθυσμού της, η κυβέρνηση επιδιώκει να χρησιμοποιήσει το δίκτυο παράδοσης, που διαθέτουν τα ταχυδρομεία σε ολόκληρη τη χώρα και το οποίο φθάνει μέχρι αραιοκατοικημένες περιοχές, ώστε να διατηρήσει την παροχή υπηρεσιών στους κατοικους σε περίπτωση καταστροφής, αναφέρεται στην είδηση του Kyodo.

Από τα περίπου 24.000 ταχυδρομικά γραφεία που υπάρχουν στη χώρα, ένα στη Σαγκαμιχάρα της νομαρχίας Καναγκάουα, που συνορεύει με το Τόκιο, συνήψε συμφωνία το 2021 με την τοπική κυβέρνηση για τη χρησιμοποίηση του δικτύου ταχυδρομικών παραδόσεων για τη μεταφορά εφοδίων ανακούφισης σε κέντρα εκκένωσης και άλλες τοποθεσίες.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να ενθαρρύνει το ταχυδρομικό γραφείο της Σαγκαμίρα να μοιραστεί από φέτος τον Απρίλιο αυτή τη γνώση του με άλλα ταχυδρομικά γραφεία και δήμους, που έχουν στόχο να βελτιώσουν την απάντησή τους σε καταστροφές, σύμφωνα με το Kyodo.

Η κυβέρνηση εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο τα ταχυδρομικά γραφεία να παρέχουν πληροφορίες στις τοπικές κυβερνήσεις για τους κατοίκους της περιοχής τους ώστε να μπορούν οι τελευταίες να επιβεβαιώνουν την ασφάλειά τους σε περίπτωση καταστροφής, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

epirusblog.gr
5 of 5
Ιαπωνία: Εξετάζει την αποθήκευση εφοδίων στα ταχυδρομεία για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 2434085156485655895
item