Ουκρανικό και σεισμοί στο επίκεντρο επαφών του Ερντογάν με τον Πούτιν και τον Μακρόν

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις αναφορικά με τους σεισμούς στην Τουρκία και τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu επικαλούμενο την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας του Προέδρου της Τουρκίας, ο Ερντογάν ευχαρίστησε τον Πούτιν για την αλληλεγγύη του αναφορικά με το χτύπημα του Εγκέλαδου με τους πάνω από 50.000 καταμετρημένους νεκρούς στη νοτιοανατολική Τουρκία τη βόρεια Συρία.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι «πρέπει να επιτευχθεί μια δίκαιη ειρήνη χωρίς περαιτέρω απώλειες ζωών και καταστροφές στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας» κι εξέφρασε την επιθυμία του να αναζωογονηθεί η συμφωνία που επιτεύχθηκε στην Κωνσταντινούπολη εκφράζοντας την προθυμία της Άγκυρας να συνεισφέρου προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με το Anadolu ο Ερντογάν πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, ο Τούρκος πρόεδρος ευχαρίστησε τη Γαλλία για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη της αναφορικά με την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πρόσφατων μεγάλων σεισμών. Παράλληλα οι δύο ηγέτες συζήτησαν και θέματα που αφορούν στις γαλλο-τουρκικές σχέσεις.


epirusblog.gr
5 of 5
Ουκρανικό και σεισμοί στο επίκεντρο επαφών του Ερντογάν με τον Πούτιν και τον Μακρόν
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 1615733272632213215
item