Αυτά είναι πέντε πράγματα που χρειάζεται να αναρωτηθείς πριν αλλάξεις εργασία

Αν έχεις αποφασίσει ότι είσαι έτοιμος να κάνεις το επόμενο βήμα και να αλλάξεις εργασία, καλό είναι να θέσεις κάποιες ερωτήσεις στον εαυτό σου.

Γιατί δεν με γεμίζει πια η εργασία μου;

Ίσως να επικεντρώνεσαι σε όλα τα αρνητικά χαρακτηριστικά της εργασίας σου, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να δεις τα όποια θετικά υπάρχουν.

Είσαι σίγουρος ότι η θέση σου δεν έχει κάποιες θετικές πτυχές, τις οποίες έχεις σταματήσει να εκτιμάς;

Τι θέλω από την καριέρα μου;

Οι σαφείς και ξεκάθαροι στόχοι είναι το κλειδί για την αναζήτηση ενός νέου ρόλου.

Θα χρειαστεί να αφιερώσεις αρκετό χρόνο και ενέργεια, να μελετήσεις, να ενημερωθείς και τελικά να πάρεις χαρτί και μολύβι και να γράψεις αναλυτικά τι ψάχνεις, τι σου αρέσει και τι θέλεις να επιτύχεις.

Πόσο καλά με γνωρίζω;

Ποια είναι τα ταλέντα και οι δεξιότητές σου; Τι είναι αυτό που σε κάνει να ξεχωρίζεις από τους γύρω σου; Ποια είναι τα δυνατά σημεία που σου δίνουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα;

Ακούγονται απλά ερωτήματα που κάποιος θα περίμενε πως έχουν και εύκολες απαντήσεις.

Καλό θα ήταν να καταγράψεις όλα τα προσόντα που πιστεύεις πως διαθέτεις. Έτσι, θα μπορείς να σκεφτείς καλύτερα τις θέσεις εργασίας που είσαι κατάλληλος για να διεκδικήσεις. 

Η ανάπτυξη της επαγγελματικής σου αυτογνωσίας αποτελεί σημείο-κλειδί για την αναζήτηση του επόμενου επαγγελματικού σου βήματος.

Ποια soft skills χρειάζεται να καλλιεργήσω;

Για να κατακτήσεις την επόμενη θέση εργασίας ενδέχεται να χρειάζεται να αποκτήσεις νέες γνώσεις σε ένα αντικείμενο.

Αρκετοί είναι αυτοί που σπουδάζουν και εκπαιδεύονται σε νέα πράγματα.

Επειδή όμως οι γνώσεις από μόνες τους δεν αρκούν, καλό είναι να σκεφτείς και ποιες από τις προσωπικές σου δεξιότητες χρειάζεται να αναπτύξεις. Τα λεγόμενα soft skills θα σε κάνουν ακόμη πιο ελκυστικό στον επαγγελματικό χώρο.

Πώς θα φτιάξω το κατάλληλο πλάνο;

Ας μην ξεχνάμε ότι το μυστικό για τις μεγάλες αλλαγές κρύβεται στα μικρά βήματα. Αυτά θα αποτυπωθούν μέσα στο πλάνο ενεργειών το οποίο αποτελεί το επόμενο βήμα μετά τη στοχοθεσία.

Όταν έρχεται η ώρα για μια εργασιακή αλλαγή, χρειάζεται να αποβάλουμε τα αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις που δεν ωφελούν σε τίποτα την ψυχολογία μας. 

Εάν δεν το κάνουμε αυτό, είναι σαν να βάζουμε εμείς οι ίδιοι τρικλοποδιά στον εαυτό μας καθώς αυτό θα το εκπέμπουμε στη συνέντευξη εργασίας και σε όλες μας τις επικοινωνίες.

Θυμήσου λοιπόν πως η ψυχολογία σου κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας χρειάζεται να είναι στα ύψη!

epirusblog.gr
5 of 5
Αυτά είναι πέντε πράγματα που χρειάζεται να αναρωτηθείς πριν αλλάξεις εργασία
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4292908908282791632
item