Άρτα: «Πλημμύρισε» με τρακτέρ και διαμαρτυρόμενους αγρότες το κέντρο της Άρτας

Τρακτέρ «πλημμύρισαν» χθες το κέντρο της Άρτας από διαμαρτυρόμενους αγρότες, οι οποίοι ζητούσαν από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για τη στήριξή τους.

Συγκεκριμένα, οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Άρτας διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, αφορολόγητο πετρέλαιο και κατώτατες εγγυημένες τιμές.

Παράλληλα, κατήγγειλαν την κερδοσκοπία που γίνεται σε βάρος τους με αποτέλεσμα να πουλάνε σε τιμές κάτω από το κόστος παραγωγής.

Επεσήμαναν δε ότι διαχρονικά οι κυβερνήσεις, παρότρυναν -ιδίους τους νέους- να βάλουν καλλιέργειες με εξωστρεφή προϊόντα και σήμερα βλέπουν την παραγωγή να ξεπουλιέται για πενταροδεκάρες ή να σαπίζει στο χωράφι.

Επιπρόσθετα, χαρακτήρισαν τις ανοιχτές τιμές ως «μεγάλο αγκάθι» που έχει φυτρώσει στα αγροτικά πράγματα του τόπου μας, ενώ υπογράμμισαν ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους σε συντονισμό με τον αγροτικό κόσμο στην υπόλοιπη Ελλάδα.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: «Πλημμύρισε» με τρακτέρ και διαμαρτυρόμενους αγρότες το κέντρο της Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 7808248183839954791
item