Άρτα: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Πατινάδα που διοργάνωσε το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας

Οι Απόκριες έφτασαν και πολλές πόλεις άρχισαν ήδη να κινούνται σε καρναβαλικούς ρυθμούς.

Στην πόλη μας, την Άρτα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί η 1η πατινάδα, διοργανωμένη από το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας. 

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Κιλκίς για να συμμετάσχει σε αυτήν, κυρίως γυναίκες καρναβαλίστριες, ωστόσο υπήρχαν και μερικοί άντρες καρναβαλιστές. 

Με μαύρα ρούχα και πολύχρωμα καπέλα, οι καρναβαλίστριες και οι καρναβαλιστές ξεχύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Σκουφά, δίνοντας τον τόνο της Αποκριάς στο κέντρο της πόλης μας. Μικροί και μεγάλοι, ακόμη και μωρά στα παιδικά καρότσια, συμμετείχαν στην όμορφη αυτή γιορτή! Το ρυθμό έδιναν οι KrotalArta, προσδίδοντας μια μουσική νότα στη διοργάνωση.

Το παρών φυσικά στην 1η πατινάδα έδωσαν τα μέλη της Άτυπης Επιτροπής Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας, μεταξύ αυτών και η Κυριακούλα Κουτσούμπα και η Λαμπρινή Σταμούλη. 

Και οι δύο μας μίλησαν με πολύ κέφι και χαρά για τις προετοιμασίες που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες ημέρες, για να απολαύσουμε χθες την 1η πατινάδα… Όσα χρόνια κι αν περάσουν, οι γυναίκες της Άρτας δεν θα πάψουν να διοργανώνουν κάθε χρόνο το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας με πολύ κέφι κι ενθουσιασμό! Έτσι έγινε και φέτος!

“Όλοι μαζί μια ομάδα μαζί με τους KrotalArta ανοίγουμε σήμερα, μια ημέρα νωρίτερα, το Τριώδιο”, δήλωσε η κα Κουτσούμπα, ούσα ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην πατινάδα. 

“Έχουμε σκοπό να ξεσηκώσουμε όλη την πόλη, να μπούμε πια σε καρναβαλικούς ρυθμούς!” δήλωσε με τη σειρά της η κα Σταμούλη.

Ρωτήσαμε την κα Κουτσούμπα και την κα Σταμούλη αν η Άτυπη Επιτροπή Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας επιθυμεί να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο το καρναβάλι με την προσθήκη και νέων στοιχείων σε αυτό ή εάν επιθυμούν να διατηρήσει τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, όπως τον γνωρίζουμε εδώ και δεκαετίες. 

Οι ίδιες μας απάντησαν ότι επιθυμούν να διατηρήσει τον παραδοσιακό χαρακτήρα που είχε τόσα χρόνια, έτσι όπως το ξεκίνησε μια ομάδα γυναικών πριν δεκαετίες, όμως ήδη έχει αρχίσει να εξελίσσεται το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας με τη συμμετοχή περισσότερων και μεγαλύτερων groups, ενώ και οι πατινάδες και η πυρ-ομάδα με τις αναμμένες δάδες αποτελούν νέα προσθήκη στο παραδοσιακό καρναβάλι της Άρτας.

Αξίζει να τονίσουμε ότι ο Δήμος Αρταίων κάθε χρόνο στηρίζει το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας που πια είναι θεσμός για την πόλη μας, ενώ κοινός στόχος όλων είναι το καρναβάλι να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη φήμη, ώστε κάθε χρόνο να έρχονται επισκέπτες και από άλλες πόλεις για να συμμετάσχουν σε αυτό ή για να το παρακολουθήσουν! 

Πάντως, πρόκειται για ένα θεσμό που καλά κρατεί στην πόλη μας, 42 χρόνια και συνεχίζουμε…

Καλές Απόκριες να ευχηθούμε σε όλους!







epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Πατινάδα που διοργάνωσε το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 4920026469672644983
item