Ανακαλύπτουμε 5 «ψαγμένες» ευρωπαϊκές γειτονιές που προτιμούν οι ντόπιοι

Συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο όμορφες και ψαγμένες γειτονιές στην Ευρώπη για να ανακαλύψετε στο επόμενο ταξίδι σας…

Η Ευρώπη είναι ένα χωνευτήριο πολιτισμών, γεμάτη με γραφικότητα και ομορφιά, απίστευτη ιστορία και υψηλού επιπέδου καλλιτεχνική και γαστρονομική ποικιλία. 

Από την όμορφη Βαρκελώνη και το Παρίσι μέχρι το Βερολίνο, ανακαλύπτουμε υπέροχες, μοντέρνες συνοικίες που προτιμούν οι ντόπιοι.

Οι γειτονιές της Ευρώπης που προτιμούν οι ντόπιοι

Gracia, Βαρκελώνη

Gracia, Βαρκελώνη

Η Gracia αποτελεί μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές της Βαρκελώνης χάρη στην εκρηκτική νεανική της ενέργεια. 

Μία από τις πιο ψαγμένες γειτονιές στην Ευρώπη Οι επισκέπτες μπορεί να περάσουν ώρες περιπλανώμενοι στα σοκάκια που είναι γεμάτα με μπαράκια, μαγαζιά κι εστιατόρια που σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε

Η περιοχή που βρίσκεται δίπλα στο πάρκο Guell, είναι μια υπέροχη επιλογή για να πιείτε ένα ποτό αφού θαυμάσετε τη θέα από τους κήπους με τα σπιτάκια και τα μαρμάρινα γλυπτά. 

Στα μέσα του Αυγούστου η γειτονιά φιλοξενεί ένα δυναμικό και ζωντανό φεστιβάλ που διαρκεί μια εβδομάδα, επομένως είναι ένα ακόμα πολύ καλός λόγος να επισκεφτείτε την πόλη αυτή την εποχή.

Canal St. Martin, Παρίσι

Canal St. Martin, Παρίσι

Κατευθυνθείτε βόρεια της πολυσύχναστης συνοικίας Le Marais για να βρεθείτε σε μια από τις πιο μοντέρνες γειτονιές της πόλης. 

Τα ζεστά απογεύματα τα νεαρά πλήθη ντόπιων συναντιούνται με φίλους απολαμβάνοντας το κρασί τους στο γραφικό κανάλι του St. Martin.

Kreuzberg, Βερολίνο

Kreuzberg, Βερολίνο

Το Βερολίνο έχει επανειλημμένα χαρακτηριστεί ως η πιο cool πόλη της Ευρώπης, κι όχι άδικα. Το Kreuzberg αποτελεί αναμφίβολα την πιο cool γειτονιά της πόλης. 

Μέχρι πριν από μια δεκαετία ήταν μια ερειπωμένη περιοχή κι έκτοτε, κύματα από Ευρωπαίους μετανάστες, Γερμανούς και γνήσιους Βερολινέζους έχουν μετακινηθεί σε αυτή τη συνοικία που έχει εμφανείς τουρκικές επιρροές.

Εκτείνεται από τη γραφική Bergmannstraße κατά μήκος του ποταμού μέχρι τη γέφυρα Oberbaumbrücke, είναι πραγματικά για μια must γειτονιά της πόλης. 

Διαθέτει υπέροχα μπαρ, οικονομικά τούρκικα στέκια για φαγητό και διαφορετικές μπουτίκ, καθώς και μερικά από τα πιο διάσημα techno club της πόλης. 

Στην περιοχή κυριαρχεί μια διαφορετική ατμόσφαιρα που θα σας κάνει να την ερωτευτείτε.

Praga, Βαρσοβία

Praga, Βαρσοβία

Η Βαρσοβία έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα από τους πιο αγαπημένους ευρωπαϊκούς προορισμούς, τόσο για την υπέροχη ιστορία, την ομορφιά και τη γαστρονομία της, όσο και για τις χαμηλές τιμές που διαθέτει. 

Στο παρελθόν η Praga στη Βαρσοβία ήταν γνωστή ως η γειτονιά με τα υψηλότερα επίπεδα εγκληματικότητας στη χώρα, όμως οι καιροί έχουν αλλάξει. 

Σήμερα η ανατολική περιοχή που “αγκαλιάζει” τον ποταμό Vistula, έχει γίνει ένα από τα πιο δημιουργικά στέκια της Ευρώπης

Πολλές από τις εγκαταλελειμμένες αποθήκες και τα παροπλισμένα εργοστάσια της περιοχής έχουν μετατραπεί σε μοδάτα μπαρ, καφέ, κλαμπ, εστιατόρια και χώρους τέχνης. 

Η Praga πλέον προσελκύει νεαρό boho κοινό που γνωρίζει ότι αυτή η μοναδική συνοικία είναι εκεί που χτυπά ο παλμός της Βαρσοβίας.

Metelkova, Λιουμπλιάνα

Metelkova, Λιουμπλιάνα

Η Metelkova δεν είναι ο κλασικός τουριστικός προορισμός. Θεωρείται ένα “αυτόνομο κοινωνικό κέντρο”, μια αστική κατάληψη στο κέντρο της πρωτεύουσας της Σλοβενίας. 

Η γειτονιά αυτή πρωτοκατοικήθηκε από καταληψίες στις αρχές της δεκαετίας του 1990. 

Σήμερα οι δρόμοι είναι καλυμμένοι με τέχνη, και αποτελεί κέντρο μουσικής underground, τέχνης και πολιτισμού, προσφέροντας πάνω από 1.500 εκδηλώσεις κάθε χρόνο, που φιλοξενούνται στα κατειλημμένα της κτίρια. 

Ωστόσο, μην επιτρέψετε στην αντισυμβατικότητα αυτή να σας τρομάξει, η Metelkova είναι γνωστή για τη φιλόξενη και έντονη ατμόσφαιρα που διαθέτει.

epirusblog.gr
5 of 5
Ανακαλύπτουμε 5 «ψαγμένες» ευρωπαϊκές γειτονιές που προτιμούν οι ντόπιοι
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7466625638890675326
item