Θεσπρωτία: 2,9 εκ. Ευρώ στον δήμο Ηγουμενίτσας για την κομποστοποίηση αποβλήτων

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, με δελτίο τύπου, ανακοίνωσε την ένταξη της Πράξης του ΦοΔΣΑ Ηπείρου «Μονάδες Κομποστοποίησης Προδιαλεγμένων και Πράσινων Αποβλήτων Π.Ε. Θεσπρωτίας και Π.Ε. Πρέβεζας Περιφέρειας Ηπείρου» στο Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» (συνολικού προϋπολογισμού 6,6 εκ. ευρώ).

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, η υλοποίηση της Πράξης από τον ΦοΔΣΑ Ηπείρου αφορά στην κατασκευή Μονάδας Κομποστοποίησης Προδιαλεγμένων οργανικών αποβλήτων και πρασίνων (προϋπολογισμού 2,9 εκ. ευρώ), δυναμικότητας 3.000τν ετησίως με μέγιστη λειτουργική δυναμικότητα 3.450τν/έτος που θα εξυπηρετεί το σύνολο των Δήμων της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, δήλωσε σχετικά:

«Η νέα Μονάδα Κομποστοποίησης που έρχεται να προστεθεί στο υπάρχον δίκτυο υποδομών του Περιφερειακού Σχεδιασμού Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Ηπείρου, αποδεικνύει την γενικότερη πολιτική βούληση για διαχείριση των βιολογικών αποβλήτων. 

Με δεδομένα τα οφέλη στην οικονομία, στην κοινωνία και στο περιβάλλον, η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να αποδείξει ικανότητα, ετοιμότητα και προσαρμοστικότητα για την ταχύτερη μετάβαση από μία κοινωνία εξάντλησης των πόρων σε μία νέα κοινωνία, όπου η οικονομική ανάπτυξη συνυπάρχει αρμονικά με την ανανέωση των φυσικών πόρων».

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: 2,9 εκ. Ευρώ στον δήμο Ηγουμενίτσας για την κομποστοποίηση αποβλήτων
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 2241983620518079197
item