Γιάννενα: Συμβασιούχοι Ορισμένου Χρόνου ΠΓΝ - Θα παραμείνουν στη θέση τους ως τις 24/6

Τη διατήρηση στις θέσεις τους πέτυχαν με απόφαση του Δικαστηρίου, οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων που απασχολούνται στη φύλαξη, σίτιση και καθαριότητα του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Οι πολύμηνοι αγώνες αυτών των εργαζομένων συνεχίζονται και θα συνεχιστούν για λίγους μήνες ακόμα τουλάχιστον, αφού το Δικαστήριο, σε μια εκδίκαση που έγινε νωρίτερα από το προκαθορισμένο, το πρωί της Παρασκευής, έκρινε πως πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ η προσωρινή διαταγή και τα ασφαλιστικά μέτρα και έτσι οι εργαζόμενοι παίρνουν ουσιαστικά παρατάσεις στις συμβάσεις τους μέχρι τις 24 Ιουνίου 2023.

Η συγκεκριμένη απόφαση διατηρεί το απόλυτα απαραίτητο προσωπικό για τη λειτουργία του νοσοκομείου στη θέση και όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Γιώργος Φλούδας η απόφαση αυτή αποτελεί μια νίκη των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου και του Συλλόγου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, αφού το Δικαστήριο έκρινε την ορθότητα και την ανάγκη να συνεχίσουν στην εργασία τους οι εν λόγω εργαζόμενοι. 

“Συνεχίζουμε με τους ρυθμούς που ξεκινήσαμε” τόνισε ο κ. Φλούδας και σημείωσε πως στις 24/6/2023 εφόσον δεν εκδικαστεί εκ νέου η υπόθεση, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν απρόσκοπτα. 

Η δυνατότητα να αποχωρήσουν δεν υπάρχει από την πλευρά της διοίκησης, παρά μόνο αν αναιρέσει και κάνει ασφαλιστικά μέτρα για την προηγούμενη απόφαση.

Ο Γιώργος Πρέντζας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΠΓΝΙ, τόνισε πως η παράταση εργασίας εξασφαλίζεται κάτω από την πίεση και τον αγώνα των εργαζομένων καθώς και γιατί υπολογίζουν οι της άλλης πλευράς, το κόστος της όποιας άλλης επιλογής. 

Από τις 24/6 και μετά στο βαθμό που το νοσοκομείο θα είναι έτοιμο, η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί, ωστόσο ένα ερώτημα πολύ μεγάλο είναι σύμφωνα με τον κ. Πρέντζα, γιατί αυτή η κυβέρνηση της ΝΔ για τους συγκεκριμένους συμβασιούχους δε συζητά κανένα τρόπο να παραμείνουν στις θέσεις τους και λέει ότι θα τους διώξει όταν θα είναι έτοιμος ο διαγωνισμός για την αντικατάστασή τους. Περίεργη υπήρξε και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ.

Τέλος, εκπρόσωπος των συμβασιούχων επεσήμανε πως αν είχαν γίνει περισσότερες κινητοποιήσεις ίσως είχαμε διαφορετική απόφαση σήμερα, όπως αντίστοιχα για τους επικουρικούς, των οποίων η εργασία έχει παραταθεί μέχρι τις 31/12.

(φωτογραφία αρχείου)

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Συμβασιούχοι Ορισμένου Χρόνου ΠΓΝ - Θα παραμείνουν στη θέση τους ως τις 24/6
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1244440893711668684
item