Γερμανία: Απεργιακές κινητοποιήσεις σε επτά μεγάλα αεροδρόμια -Τουλάχιστον 2.300 πτήσεις ακυρώνονται

Πάνω από 2.300 πτήσεις από και προς επτά μεγάλα αεροδρόμια της Γερμανίας αναμένεται να ακυρωθούν σήμερα, λόγω της 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας που έχει κηρύξει η συνδικαλιστική οργάνωση Ver.di για τους δημοσίους υπαλλήλους, το προσωπικό εδάφους και το προσωπικό ασφαλείας από χθες, Πέμπτη, το βράδυ.

Περίπου 300.000 επιβάτες είτε δεν θα ταξιδέψουν είτε θα αντιμετωπίσουν μεγάλες καθυστερήσεις. 

Στα αεροδρόμια της Φραγκφούρτης, του Μονάχου, της Στουτγάρδης, του Αμβούργου, του Ντόρτμουντ, του Ανόβερου και της Βρέμης τα προβλήματα ξεκίνησαν ήδη από χθες τη νύχτα, καθώς στην κινητοποίηση συμμετέχουν πολλοί εργαζόμενοι στη νυχτερινή βάρδια, η οποία αρχίζει στις 21:00 ή τις 22:00.

Ακυρώνονται συνεχώς πτήσεις λόγω της απεργίας

Στα περισσότερα από τα μεγάλα αεροδρόμια οι πτήσεις έχουν σήμερα σχεδόν σταματήσει, ενώ η Lufthansa έχει ήδη ακυρώσει όλες τις πτήσεις της - συνολικά 1.300 - στα αεροδρόμια της Φραγκφούρτης και του Μονάχου. 

Κάποιες πτήσεις εκτρέπονται σε γειτονικά αεροδρόμια που δεν επηρεάζονται από την απεργία - περίπου 20 απογειώσεις και προσγειώσεις της Φραγκφούρτης θα γίνουν σήμερα στο Ντίσελντορφ, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια κάποιοι από τους επιβάτες να μετακινηθούν σιδηροδρομικώς.

Η απεργία συμπίπτει με την έναρξη σήμερα της Διεθνούς Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, στην οποία συμμετέχουν τουλάχιστον 45 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, εκατοντάδες πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι από τον ακαδημαϊκό χώρο και τις επιχειρήσεις. 

Όπως διευκρινίστηκε από τη διοργάνωση, οι πτήσεις των κυβερνητικών αεροσκαφών θα πραγματοποιηθούν κανονικά στο Μόναχο, ωστόσο τεράστια προβλήματα έχουν προκληθεί με τη μετακίνηση των υπόλοιπων συμμετεχόντων. Τουλάχιστον 700 απογειώσεις και προσγειώσεις ήταν προγραμματισμένες για σήμερα στο Μόναχο.

«Η Ver.di ξεπερνά εδώ τελείως και φέρνει τη σύγκρουση των συλλογικών διαπραγματεύσεων στις πλάτες των επιβατών», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης της Γερμανικής Βιομηχανίας Αεροπλοΐας BDL και επικεφαλής του αεροδρομίου του Μονάχου Γιοστ Λάμερς, ενώ η Ένωση Αεροδρομίων ADV σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι «οι επιβάτες γίνονται μπαλάκι στην απεργιακή τακτική της Ver.di».

«Οι εργαζόμενοι ασκούν από κοινού πίεση στους εργοδότες τους επειδή δεν έχουν επιτευχθεί αποτελέσματα από τις μέχρι σήμερα διαπραγματεύσεις», απάντησε η αναπληρώτρια πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης Κριστίνε Μπέλε και τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν από τώρα μέτρα - με αύξηση του προσωπικού, υψηλότερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας - προκειμένου να μην επαναληφθούν το καλοκαίρι οι σκηνές χάους της θερινής περιόδου του 2022.


epirusblog.gr
5 of 5
Γερμανία: Απεργιακές κινητοποιήσεις σε επτά μεγάλα αεροδρόμια -Τουλάχιστον 2.300 πτήσεις ακυρώνονται
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 370087509640969215
item