Θεσσαλονίκη: Το Παιδιατρικό Νοσοκομείο θα είναι έτοιμο το 2025 και η Πολιτεία θα συνδράμει αν χρειαστεί, είπε ο Πλεύρης

Το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2025, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, διαβεβαιώνοντας ότι εφόσον χρειαστεί, η Πολιτεία θα συνδράμει με οποιονδήποτε τρόπο ώστε αυτό να γίνει πραγματικότητα.

Μετά από σύσκεψη που είχε το πρωί με τους διοικητές και τους υποδιοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ, ο κ. Πλεύρης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, δήλωσε: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα και με τα τρία νοσοκομεία του Ιδρύματος Νιάρχος και μάλιστα το ίδιο το "Νιάρχος", χθες, σε επιστολή που έστειλε και στον πρόεδρο της Βουλής και στους αρχηγούς των κομμάτων, αναφέρει ότι θα γίνουν όλες οι προσπάθειες. Ήταν μία διαδικασία την οποία την κάνει το ίδιο το "Νιάρχος", που βγήκε άκαρπη. 

Από 'κει και πέρα θα γίνουν όλες οι διαδικασίες και σε κάθε περίπτωση εμείς διαβεβαιώνουμε ότι και σαν Πολιτεία, άμα χρειαστεί να συνδράμουμε με οποιονδήποτε τρόπο, αν χρειαστεί και με χρηματοδοτικό εργαλείο, αυτή η συνδρομή θα υπάρξει. 

Όχι απλώς δεν υπάρχει πρόβλημα για το "Παιδιατρικό", αλλά θα είναι και απολύτως εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει οριστεί ώστε το 2025 η Θεσσαλονίκη να έχει Παιδιατρικό Νοσοκομείο με 33 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ Παίδων και να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της έλλειψης κλινών ΜΕΘ στα παιδιά, που έχουμε στη Βόρεια Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είχε ανακοινώσει ότι ο διαγωνισμός για την κατασκευή των νοσοκομείων Κομοτηνής, Παιδιατρικού Θεσσαλονίκης και Σπάρτης απέβη άκαρπος, λόγω του μεγάλου ύψους των προσφορών.

Σε ερώτηση, αν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσανατολίζεται σε επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού ή σε απευθείας ανάθεση για την κατασκευή των τριών νοσοκομείων (Παιδιατρικό, Κομοτηνής και Ξάνθης), απάντησε ότι αυτό είναι διαδικασία του Ιδρύματος. 

«Δεν μπορούμε εμείς να υποδείξουμε τη διαδικασία, αλλά ξέρουμε ότι το Ίδρυμα θα κάνει όσες ενέργειες χρειάζονται ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα, και έχουμε και απόλυτη εμπιστοσύνη και εξαιρετική συνεργασία με το Ίδρυμα όλο αυτό το διάστημα. Άρα δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία», πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.

Όσον αφορά τη σύσκεψη που είχε με τους διοικητές των ΥΠΕ, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι συζητήθηκε η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης«Βρισκόμαστε σε ένα πλαίσιο που η πίεση από την πανδημία στο σύστημα δεν είναι μεγάλη. 

Αντίστοιχα, σιγά σιγά αρχίζει να υπάρχει και μία εξισορρόπηση στο κομμάτι των ιώσεων και αντιστοίχως εδώ πέρα κοιτάμε όλο το πλαίσιο και όλων των συνεργασιών ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή περίθαλψη», πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Πλεύρης θα επισκεφτεί το Κέντρο Υγείας Ευόσμου και το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενώ το μεσημέρι θα παραστεί στα εγκαίνια νέας μονάδας στο Ιατρικό Διαβαλκανικό.

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσσαλονίκη: Το Παιδιατρικό Νοσοκομείο θα είναι έτοιμο το 2025 και η Πολιτεία θα συνδράμει αν χρειαστεί, είπε ο Πλεύρης
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 4877018468945104103
item