Εκλογές 2023: Εβδομάδα αποφάσεων – Όλα δείχνουν κάλπες στις 9 Απριλίου

Στον ρυθμό της 9ης Απριλίου κινείται όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας καθώς αυτό που απομένει είναι μόνο να ανακοινωθεί τυπικά από τον πρωθυπουργό η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών

Μια ημερομηνία που έχει ακόμα και τις ευλογίες της εκκλησίας, καθώς ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος όταν ρωτήθηκε σε μια από τις συνεντεύξεις που παραχώρησε είπε ότι δεν έχει πρόβλημα οι κάλπες να στηθούν την Κυριακή των Βαΐων.

Ένα σημάδι που «φωνάζει» κάλπες στις 9 Απριλίου είναι το γεγονός ότι όλοι όσοι έχουν αποφασίσει να είναι υποψήφιοι έχουν ήδη κλείσει προεκλογικές συγκεντρώσεις αλλά και προεκλογικό υλικό με ορίζοντα αυτή την ημερομηνία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να έχει πάρει τις αποφάσεις του και όπως όλα δείχνουν αναμένεται να ανακοινώσει την διάλυση της Βουλής στις 10 Μαρτίου. Αυτό θα σημάνει ότι οι εκλογές θα γίνουν έναν μήνα αργότερα, δηλαδή στις 9 Απριλίου. 

Εκτός λοιπόν συγκλονιστικού απροόπτου οι εκλογές της απλής αναλογικής θα διεξαχθούν μια εβδομάδα πριν το Πάσχα, με τις δεύτερες οι οποίες θα γίνουν με την ενισχυμένη αναλογική στις 14 ή στις 21 Μαΐου.

Καθαρός πολιτικός χρόνος 3 εβδομάδων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφοντας από το Μόναχο, θα ξεκινήσει έναν μαραθώνιο περιοδειών στην Ελλάδα με περιοχές όπου ο ίδιος θα βγει μπροστά και να προχωρήσει σε απολογισμό του έργου της κυβέρνησης αλλά και θα ξεδιπλώσει το πρόγραμμα της ΝΔ για την επόμενη 4ετια. 

Παράλληλα, έχει δώσει εντολή στους υπουργούς του να μην σταματήσουν λεπτό να κλείνουν τις εκκρεμότητες είτε αυτές είναι νομοθετήματα, είτε είναι έργα με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης.

Την ίδια ώρα ο κομματικός μηχανισμός της Πειραιώς εργάζεται πυρετωδώς με πολλά μέτωπα ανοικτά όπως είναι οι τελικές πινελιές στα ψηφοδέλτια με αρκετούς υποψήφιους να έχουν ήδη ανακοινωθεί, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας το οποίο θα φτάσει στα χέρια τους συμπληρωμένο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και η οργάνωση της ψήφου των αποδήμων τους οποίους παρακίνησε ο πρωθυπουργός στο πρόσφατο ταξίδι του στην Γερμανία είτε να σπεύσουν να εγγραφούν στην πλατφόρμα, είτε να ταξιδέψουν στην Ελλάδα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. 

Παράλληλα, οργανώνονται εκτός από τις περιοδείες του πρωθυπουργού και οι μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις αλλά και στην πρωτεύουσα.

Περιοδείες και τελευταίο ταξίδι στο εξωτερικό

Λάρισα και Γρεβενά είναι οι επόμενοι σταθμοί του Κυριάκου Μητσοτάκη στο εσωτερικό. Στα ορεινά Γρεβενά, η επίσκεψη του πρωθυπουργού έχει συμβολικό χαρακτήρα καθώς η ΝΔ «πληγώθηκε» από την υπόθεση Πάτση. 

Στη Λάρισα, την οποία θα επισκεφθεί στις 24 Φεβρουαρίου σχεδιάζεται μια μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στο κλειστό του Αλκαζάρ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ θα έχουν εξαγγελθεί οι εκλογές θα βρεθεί στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που θα γίνει παραμονές της 25ης Μαρτίου στις Βρυξέλλες και οδεύοντας προς τα εκεί θα πραγματοποιήσει μια στάση στη Γαλλία για να παρακολουθήσει από κοντά την πορεία κατασκευής των φρεγατών Belharra στα ναυπηγεία της Λοριάν. Μια επίσκεψη συμβολικού χαρακτήρα.

Ικανοποίηση στην κυβέρνηση από την αλλαγή στάσης της Τουρκίας

Τις τελευταίες ώρες τα μηνύματα από την Άγκυρα είναι ιδιαίτερα θετικά προς την Αθήνα παρότι η ιστορία μας έχει διδάξει ότι η Τουρκία εμφανίζει πολλά πρόσωπα. Τα ανοίγματα που έγιναν από τούρκους αξιωματούχους θεωρούνται ευπρόσδεκτα από την κυβέρνηση η οποία δηλώνει έτοιμη να ανταποκριθεί.

Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι ο πρωθυπουργός δεν έκλεισε ποτέ την πόρτα του διαλόγου και μακάρι μέσα από ένα τόσο τραγικό γεγονός όπως ο φονικός σεισμός στην Τουρκία να γίνει αφορμή για να χτιστούν γέφυρες συνεννόησης ανάμεσα στις δυο χώρες.

Αν συμβεί αυτό, έλεγαν οι ίδιες πηγές θα δικαιωθεί η πολιτική που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός εν μέσω τόσων εντάσεων και κρίσεων με την γειτονική χώρα.

epirusblog.gr
5 of 5
Εκλογές 2023: Εβδομάδα αποφάσεων – Όλα δείχνουν κάλπες στις 9 Απριλίου
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 59106400734902470
item