Σταϊκούρας: Πάνω από 1 δισ. ευρώ οι ρυθμίσεις οφειλών με τον εξωδικαστικό μηχανισμό

Οφειλές ύψους 1,08 δις. ευρώ προς το Δημόσιο και τους χρηματοδοτικούς φορείς έχουν ρυθμίσει με το εξωδικαστικό μηχανισμό πάνω από 3.320 οφειλέτες. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το συνολικό ύψος των ρυθμισμένων οφειλών έφθανε, μόλις, τα 300 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας «Τα τελευταία στοιχεία για την πορεία του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών αποδεικνύουν ότι αυτός λειτουργεί, πλέον, ικανοποιητικά».

«Η πρόοδος που έχει συντελεστεί είναι ιδιαίτερα σημαντική τους τελευταίους μήνες, καθιστώντας αυτό το εργαλείο το πιο επιτυχημένο των τελευταίων 12 ετών για την αντιμετώπιση του σοβαρού ζητήματος του ιδιωτικού χρέους, μεταξύ αυτών που θέσπισαν διαδοχικές κυβερνήσεις» τόνισε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα «μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 3.320 οφειλέτες έχουν ρυθμίσει οφειλές προς το Δημόσιο και προς χρηματοδοτικούς φορείς, συνολικού ύψους 1,08 δισ. ευρώ. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το συνολικό ύψος των ρυθμισμένων οφειλών έφθανε, μόλις, τα 300 εκατ. ευρώ»

«Όμως, τα παραπάνω στοιχεία δεν αποτελούν στοιχείο πανηγυρισμού, αλλά απόδειξη ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι – κυρίως οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, και, δευτερευόντως, οι τράπεζες – διαθέτουμε τη δυναμική να κάνουμε πολύ περισσότερα, αυξάνοντας περαιτέρω το ποσοστό αποδοχής καθώς και το ύψος των ρυθμίσεων που υλοποιούνται», καταλήγει.

Δείτε εδώ την έκθεση προόδου του εξωδικαστικού μηχανισμού.

epirusblog.gr
5 of 5
Σταϊκούρας: Πάνω από 1 δισ. ευρώ οι ρυθμίσεις οφειλών με τον εξωδικαστικό μηχανισμό
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2850461526085198006
item