Παραιτήθηκε σε μόλις 15 ημέρες η νέα δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου -Ποιοι είναι οι λόγοι

Την παραίτησή της από την υπεράσπιση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, καταδικασμένου σε πρώτο βαθμό σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών και 6 μηνών για το αποτρόπαιο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, ανακοίνωσε η δικηγόρος Κατερίνα Μαυροειδή.

Στην ανακοίνωσή της, η δικηγόρος επικαλείται επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους.

Η ανακοίνωση της δικηγόρου Κατερίνας Μαυροειδή

«Όπως είναι γνωστό είχα αναλάβει την υπεράσπιση του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου στο β΄ βαθμό Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών. Πλην όμως, επαγγελματικοί και προσωπικοί λόγοι, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω ως συνήγορος υπεράσπισης στην εν λόγω υπόθεση και δηλώνω την παραίτησή μου».

Η κυρία Μαυροειδή είχε αναλάβει την υπεράσπιση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου πριν από 15 ημέρες, όπως η ίδια είχε υποστηρίξει.

Η πρώτη της ανακοίνωση ως νομική εκπρόσωπος του γυναικοκτόνου εκδόθηκε στις 14 Φεβρουαρίου, με την οποία διέψευδε ισχυρισμό του δικηγόρου της οικογένειας Κράουτς ότι ο γυναικοκτόνος είχε επικοινωνήσει με το παιδί του μέσα από τις φυλακές.

Η κίνηση του γυναικοκτόνου να αλλάξει δικηγόρο προμήνυε αλλαγή της υπερασπιστικής του γραμμής στη δίκη που θα διεξαχθεί στο Εφετείο.

Η δίκη διεκόπη για τις 28 Μαρτίου

Η Κατερίνα Μαυροειδή εκπροσώπησε τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Η δίκη ξεκίνησε την Δευτέρα και διακόπηκε μετά από αίτημα της συνηγόρου, για τις 28 Μαρτίου. Η κ. Μαυροειδή δήλωσε στο δικαστήριο πώς έλαβε εντολή από τον καταδικασμένο σε ισόβια και επιπλέον 10ετή κάθειρξη για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς και την θανάτωση του κουταβιού της 20χρονης, στις αρχές του Φεβρουαρίου.

Με αιτιολογία ότι δεν έχει παραλάβει ακόμη ψηφιακό υλικό που περιλαμβάνεται στην δικογραφία, η συνήγορος αιτήθηκε αναβολή της εκδίκασης, αίτημα που δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο το οποίο αποφάσισε να διακόψει τη δίκη, δίνοντας χρόνο πλέον του ενός μήνα για να προετοιμαστεί η υπεράσπιση του κατηγορούμενου.

epirusblog.gr
5 of 5
Παραιτήθηκε σε μόλις 15 ημέρες η νέα δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου -Ποιοι είναι οι λόγοι
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7113217847837413224
item