Γαλλία: Η κυβέρνηση στέλνει 12 εκατομμύρια ευρώ για τους πληγέντες από τον σεισμό στη Συρία

Η Γαλλία εκφράζει την έμπρακτη στήριξή της με12 εκατομμύρια ευρώ στον Συριακό πληθυσμό που επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό.

Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα χορηγήσει έκτακτη βοήθεια στον συριακό πληθυσμό ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό να διανεμηθεί «σε διασύνδεση με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις και τα Ηνωμένα Έθνη, στο σύνολο των περιοχών που έχουν πληγεί από τους σεισμούς», δήλωσε ο Φρανσουά Ντελμά, εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, διευκρινίζοντας πως αυτό δεν αλλάζει την «πολιτική προσέγγιση» της Γαλλίας απέναντι στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Από τα 12 εκατ., τα πέντε θα αποδεσμευθούν για το ανθρωπιστικό Ταμείο για τη διασυνοριακή βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών (SCHF), πέντε εκατομμύρια θα πάνε «σε γαλλικές και διεθνείς ΜΚΟ που εργάζονται σε έκτακτες παρεμβάσεις στους τομείς της υγείας, της στέγασης, του νερού, της υγιεινής και της διατροφικής ασφάλειας», δήλωσε ο Φρανσουά Ντελμά.

Εξάλλου, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «εξετάζεται» συμβολή δύο εκατ. ευρώ στο πλαίσιο προγραμματισμένης επισιτιστικής βοήθειας για να καλυφθούν οι έκτακτες διατροφικές ανάγκες του συριακού πληθυσμού.

Και εμβόλια στην Τουρκία

Όσον αφορά την Τουρκία, όπου ήταν το επίκεντρο του σεισμού, η Γαλλία θα στείλει «τις προσεχείς ώρες 50.000 εμβόλια κατά της διφθερίτιδας και του τετάνου που προσφέρει το ίδρυμα Sanofi και ο σύνδεσμος Tulipe για τους πληγέντες πληθυσμούς».

Η Γαλλία θα υποστηρίξει επίσης «τις προσπάθειες της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου» με 500.000 ευρώ, ανέφερε επίσης ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.


epirusblog.gr
5 of 5
Γαλλία: Η κυβέρνηση στέλνει 12 εκατομμύρια ευρώ για τους πληγέντες από τον σεισμό στη Συρία
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 2664132265516273556
item