Στο Εφετείο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος -Άλλαξε δικηγόρο, θέλει να μειώσει τα ισόβια και 11 έτη

Στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο έχει προσδιοριστεί σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς τον Μάιο του 2021 στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, ένα έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο κυρίως λόγω της στάσης που είχε επιδείξει ο κατηγορούμενος σύζυγός της Μπάμπης (Χαράλαμπος) Αναγνωστόπουλος, έως ότου ομολογήσει.

Ο 35χρονος πιλότος, ο οποίος σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη συν έντεκα έτη και έξι μήνες και χρηματική ποινή 21.000 ευρώ, με την έφεση που έχει ασκήσει ευελπιστεί σε μείωση της ποινής. 

Πρόσφατα άλλαξε συνήγορο υπεράσπισης και διόρισε ως πληρεξούσια δικηγόρο την Κατερίνα Μαυροειδή, κίνηση που προμηνύει αλλαγές στην υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει στο Εφετείο.

Δεν αποκλείεται εν όψει της δίκης σε δεύτερο βαθμό να ζητηθεί περισσότερος χρόνος από την πλευρά του κατηγορούμενου, ώστε να είναι καθ’ όλα έτοιμος για την ύστατη μάχη να σπάσει τα ισόβια.

Η μαραθώνια απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο με μια μαραθώνια απολογία είχε επιχειρήσει να πείσει δικαστές και ενόρκους ότι δεν είχε προσχεδιάσει να σκοτώσει την 20χρονη σύζυγό του, αλλά για ελάχιστα λεπτά έχασε τον έλεγχο και προκλήθηκε χάος στο μυαλό του εξαιτίας ενός καβγά που είχαν για την μόλις 11 μηνών κόρη τους Λύδια. 

Προσπάθησε να δικαιολογήσει το θέατρο που έπαιξε στη συνέχεια με τις αρχές σκηνοθετώντας ληστεία και παριστάνοντας τον τεθλιμμένο σύζυγο, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι το έκανε για το καλό του παιδιού, να μην μείνει μόνο του ορφανό από μητέρα και με τον πατέρα του στη φυλακή.

Δεν πείστηκε η εισαγγελέας

Οι ισχυρισμοί του δεν είχαν πείσει ούτε την εισαγγελέα της έδρας, που είχε ζητήσει την καταδίκη του, ούτε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Δ

ικαστές και ένορκοι ομόφωνα τον κήρυξαν ένοχο για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της κακοποίησης ζώου, αφού για να γίνει περισσότερο πιστευτό το σενάριο της ληστείας ο πιλότος είχε κρεμάσει από τη σκάλα της μεζονέτας το σκυλάκι της οικογένειας. 

Επιπλέον, τον καταδίκασαν για τα αδικήματα της ψευδούς καταγγελίας στης αρχές και της ψευδούς κατάθεσης για την προσπάθεια του να παραπλανήσει τις Αρχές.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε ζητήσει να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, όμως και πάλι το δικαστήριο ομόφωνα με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση τα απέρριψε.


epirusblog.gr
5 of 5
Στο Εφετείο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος -Άλλαξε δικηγόρο, θέλει να μειώσει τα ισόβια και 11 έτη
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8111310383152754606
item