Γιάννενα: Xιονοδρομικό Ανηλίου - Με τεχνητό χιόνι ενισχύουν τις πίστες και περιμένουν ήδη τους φίλους της φύσης

Η φετινή περίοδος είναι η χειρότερη για τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Στο Ανήλιο Μετσόβου οι εγκαταστάσεις ήταν έτοιμες από τον Οκτώβριο, αφού συνήθως ο Νοέμβριος… ντύνεται στα λευκά.

Οι εγκαταστάσεις λειτούργησαν νωρίς, αλλά ο καιρός… πείσμωσε και ο χιονιάς δεν ήρθε.

Πρωτοφανές για τη φετινή περίοδο το χιονοδρομικό Κέντρο του Ανήλιου να μην είναι ντυμένο στα λευκά, ακόμη και τα Χριστούγεννα.

Το σαλέ λειτουργούσε καθημερινά, αλλά αυτό δεν ικανοποιεί τους επαγγελματίες.

Ούτε φυσικά και τους φίλους των βουνών και του χιονιού που βρίσκουν “καταφύγιο” στα χιονισμένα βουνά και ασκούνται στα χιονισμένα τοπία.

Ένα ακόμη αρνητικό στοιχείο ήταν οι υψηλές θερμοκρασίες. “Δυστυχώς χάσαμε σχεδόν τη φετινή περίοδο”, δήλωσε στην ΕΡΤ Ιωαννινων ο Απόστολος Τζουμάκας. 

Πριν τρεις ήμερες το χιόνι έκανε την εμφάνισή του δειλά δειλά. 

Οι πρώτες προσπάθειες για τεχνητό χιόνι δεν απέδωσαν, καθώς η θερμοκρασίες στο χιονοδρομικό του Ανηλιου ήταν υψηλές.

Τώρα είναι η ύστατη ευκαιρία και από προχθές οι υπεύθυνοι ξεκίνησαν την τεχνητή χιόνωση. Σ αυτό συνέδραμε και το το χιόνι των 20 περίπου εκατοστών που έπεσε την περασμένη Τρίτη. “Το Σαββατοκύριακο, και από σήμερα, το χιονοδρομικό θα λειτουργήσει”, είπε ο Απ. Τζουμακας. 

Και διευκρινισε πως θα λειτουργεί το λιφτ, οι πίστες για τους αρχάριους, τα έλκηθρα και τα “μηχανάκια”. Βέβαια, πολλοί επισκέπτες περνούν από το χιονοδρομικό κέντρο προκειμένου να απολαύσουν την ομορφιά του τοπίου.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Xιονοδρομικό Ανηλίου - Με τεχνητό χιόνι ενισχύουν τις πίστες και περιμένουν ήδη τους φίλους της φύσης
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6487154921312338880
item