Πρέβεζα: Παρουσίαση του έργου Wonder από τον Δήμο Πρέβεζας- Στο επίκεντρο το «Preveza Kids Menu»

Το έργο Wonder| Child Friendly Destinations θα παρουσιάσει ο Δήμος Πρέβεζας σε συνέντευξη Τύπου σήμερα Πέμπτη 12 Ιανουαρίου και ώρα 12.00 μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας.

Ειδικότερα θα γίνει παρουσίαση του έργου και των δράσεων του, ενώ θα παρουσιαστούν οι προγραμματισμένες επικοινωνιακές δράσεις με επίκεντρο την παρουσίαση και γευστική δοκιμή του παιδικού μενού «Preveza Kids Menu».

Στη συνέντευξη τύπου θα μιλήσει ο Δήμαρχος τη Πρέβεζας, κ. Νικόλαος Γεωργάκος και στελέχη του Δήμου που συμμετέχουν στην υλοποίηση του έργου.

Το Πρεβεζιάνικο Παιδικό Μενού θα παρουσιαστεί από τον κ. Τάσο Τόλη, Επίτιμο Προέδρο Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας – Υπεύθυνο για την Περιφέρεια Ηπείρου.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Childfriendlydestinations» με ακρωνύμιο «WONDER» και υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Interreg ADRION.

-Λίγα Λόγια για το Έργο WONDER
Ο γενικός στόχος του έργου WONDER είναι να αυξήσει την ελκυστικότητα και την ανταγωνιστικότητα των προορισμών της Περιφέρειας Αδριατικής-Ιονίου, μέσω μιας φιλικής προς τα παιδιά προσέγγισης, με στόχο τη βελτίωση της βιωσιμότητας των πόλεων και της τουριστικής προσφοράς (διακυβέρνηση, περιβάλλον και υπηρεσίες), με την ανάπτυξη νέων και καινοτόμων συμμετοχικών μεθόδων με βάση και θέμα τα παιδιά.

Το έργο WONDER συνδυάζει μια προσέγγιση από πάνω προς τα κάτω με αποφάσεις και στρατηγικές σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, με μια προσέγγιση από κάτω προς τα πάνω, ήτοι παιδιά, κοινωνία των πολιτών, επιχειρηματικός τομέας, συμμετοχή των μέσων ενημέρωσης, για την ανάπτυξη μιας καινοτόμου προσέγγισης για προορισμούς φιλικούς προς τα παιδιά.

Αν και ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους εταίρους έχουν ήδη δεσμευτεί στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών που απευθύνονται σε παιδιά, απουσιάζει μεταξύ των εμπλεκόμενων περιοχών των εταίρων, τόσο σε επίπεδο κατοίκων όσο και σε τουριστών, μια ολοκληρωμένη πολιτική που απευθύνεται σε παιδιά.

Η συνεργασία μεταξύ των εταίρων και η διακρατική προσέγγιση θα είναι, συνεπώς, στρατηγικές για την ορθή αντιμετώπιση των εντοπιζόμενων αλλαγών ώστε να δημιουργηθεί τελικά ένα διακρατικό δίκτυο "προορισμών φιλικών προς τα παιδιά" που θα χαρακτηρίζεται από μια κοινή ταυτότητα.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Παρουσίαση του έργου Wonder από τον Δήμο Πρέβεζας- Στο επίκεντρο το «Preveza Kids Menu»
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 829710107851071092
item