Ήπειρος: Πλήθος κόσμου στην Πίτα του Ηπειρώτη (vd)

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο κορυφαίος φορέας της Ηπειρώτικης Αποδημίας στον κόσμο, διοργάνωσε το πρωί της Κυριακής την «Πίτα του Ηπειρώτη 2023» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας...
Μετά από μια τρίχρονη (ουσιαστικά αναβολή, λόγω κορωνοϊού) φέτος είχαμε την ευκαιρία να ξανασμίξουμε σ’ αυτό το πρωτόφαντο αντάμωμα, όπου θα αποτυπωθεί το αυθόρμητο, η απλότητα, η ειλικρίνεια, το ανεπιτήδευτο της κίνησης, αλλά και η καθαρότητα της ηπειρώτικης ψυχής. 

Συμμετείχαν εβδομήντα χορευτικοί όμιλοι από την Ελλάδα και την Βόρεια Ήπειρο, και 1.500 χορευτές, πλήθος Ηπειρωτών μουσικών και κομπανιών, η χορωδία της Παραδοσιακής Μουσικής της ΠΣΕ, με μαέστρο τον Βαγγέλη Κώτσιου, το Πολυφωνικό Εργαστήρι της ΠΣΕ με κυρατζή τον Αλέξανδρο Λαμπρίδη και οι «Ισοκράτισσες». Είναι ένα πλούσιο και μοναδικό πολυθέαμα.

Την όλη εκδήλωση κόσμησε με τη συμμετοχή του ο πατριάρχης της Ηπειρώτικης μουσικής Πέτρο Λούκας Χαλκιάς. 
Επιπλέον συμμετέχουν οι κομπανίες του Θοδωρή Γεωργόπουλου, Λευτέρη Γκιώκα, Δημήτρη Ζιάγκα, Αντώνη Κακούρη, Δημήτρη Κώτσικα, Τάσου Μαγκλάρα και οι Λαλητάδες.

Τραγούδήσαν: Σάββας Σιάτρας, Παγώνα Αθανασίου, Γιάννης Καψάλης, Αφοί Κόντη, Κώστας Λεοντίδης, Ανδρέας Μετσοβίτης, Δημήτρης Τζουμερκιώτης, Κωνσταντίνα Τούνη, Ελευθερία Χαραλάμπους, Χρήστος Πότσης.

Δείτε το βίντεο του "n.p. production":

epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: Πλήθος κόσμου στην Πίτα του Ηπειρώτη (vd)
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4267571602789250191
item