Γιάννενα: To ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ανακοινώνει τα ψηφοδέλτιά του – Ποιοι θα είναι υποψήφιοι στα Ιωάννινα

H Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής που συνεδρίασε το πρωί της Κυριακής, ενέκρινε τα ψηφοδέλτια με τους υποψηφίους του κόμματος σχεδόν σ’ όλες τις περιφέρειες της χώρας, δίνοντας το έναυσμα για την προεκλογική μάχη του κόμματος.

Ανακοινώθηκαν, μετά από εισήγηση της επιτροπής ψηφοδελτίων το 82% των υποψηφιοτήτων, σχεδόν 350 υποψήφιοι, από τους 400 συνολικά που είναι η πληρότητα των ψηφοδελτίων.

Δεν ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι σε 6 εκλογικές περιφέρειες. Πρόκειται για τις μονοεδρικές Σάμου, Ζακύνθου, Καστοριάς κι Ευρυτανίας, όπου αναζητούνται ισχυρές προσωπικότητες καθώς και για τις τριεδρικές περιφέρειες της Αρκαδίας και της Λακωνίας, όπου συνεχίζονται ακόμη οι διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου. Φυσικά το σύνολο των υποψηφίων θα ανακοινωθεί μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών.

«Νέα πρόσωπα παντού» ήταν η κεντρική οδηγία που έλαβαν τα στελέχη της Επιτροπής Ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ από τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επιλογή των υποψηφίων του Κινήματος ενόψει των εθνικών εκλογών και η λίστα των ονομάτων εγκρίθηκε ομόφωνα.

Η επιλογή ανανέωσης έχει ως αποτέλεσμα οι νεοεισερχόμενοι στις λίστες να είναι πάνω από 60% και η συμμετοχή των γυναικών να «κλειδώνει» στο 40%. Κάτω των 40 ετών είναι ένας στους δύο υποψήφιους βουλευτές σε πολλές περιοχές και δη της περιφέρειας.

Η Επιτροπή Ψηφοδελτίων έσβηνε και έγραφε ονόματα μέχρι αργά χθες το βράδυ προκειμένου να καταλήξει στα ονόματα που θα περιλαμβάνει η λίστα σε όλη την Επικράτεια.

Αρκετοί «παλιοί» υποψήφιοι που δεν κατάφερναν να εκλεγούν σε προηγούμενες αναμετρήσεις αποχώρησαν οικειοθελώς από τις λίστες, κάποιοι ενδιαφερόμενοι «κόπηκαν» στην αξιολόγηση και ορισμένοι αποχώρησαν με αιχμές προς τη Χαριλάου Τρικούπη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο μέχρι πρότινος Συντονιστής των Τομέων Πολιτικής Απόστολος Συπυρόπουλος ο οποίο ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μέσω ανάρτησής του στο Facebook. 

Με την ανακοίνωσή του εξαπολύει πυρά προς την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη για τον τρόπο λειτουργίας της υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «Τον τελευταίο χρόνο το κίνημα έχει χάσει τον πολιτικό προσανατολισμό του. 

Διοικείται από μια ολιγομελή ομάδα που αδιαφορεί για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και μόνο στόχο έχει τη διατήρηση της οποίας εσωκομματικής κυριαρχίας».

Δείτε την ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής:

Οι επτά των Ιωαννίνων

Για το ψηφοδέλτιο των Ιωαννίνων, σύμφωνα με πληροφορίες, η επτάδα των υποψηφίων βουλευτών είναι η εξής:

  • Κώστας Γάτσιος,
  • Δημήτρης Δημητρίου,
  • Ανθή Λιάγκου,
  • Θανάσης Μανταλόβας,
  • Βάλια Μήτσιου,
  • Ντίνα Μπακόλα,
  • Γιάννης Τσίμαρης.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: To ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ανακοινώνει τα ψηφοδέλτιά του – Ποιοι θα είναι υποψήφιοι στα Ιωάννινα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6582994572017361387
item