Τουρκικές προκλήσεις: To νέο «upgrade» που γονατίζει την Άγκυρα – 3 επιπλέον «Οχιές» και δεκάδες Viper στο Αιγαίο – Σούδα και Τανάγρα, οι βάσεις φόβητρο

Ένα ακόμη αναβαθμισμένο μαχητικό F-16 Viper αναμένεται εντός της επόμενης εβδομάδας να πετάξει από την Τανάγρα και τις εγκαταστάσεις της EAB στην 115 Πτέρυγα Μάχης και στην 343 Πολεμική Μοίρα «Αστέρι». 

Ενώ έως τις αρχές του ερχόμενου μήνα δύο ακόμη ‘’Οχιές’’ αναμένεται να παραδοθούν στα ‘’μπλε’’ φτερά και έτσι ο συνολικός αριθμός των αναβαθμισμένων Viper τα οποία θα έχει πλέον στη ‘’φαρέτρα’’ της η HAF θα φτάσουν τα επτά.

Το διθέσιο F-16 το οποίο θα παραδοθεί στην Πολεμική Αεροπορία θα είναι το πρώτο μαχητικό μαζικής παραγωγής της ΕΑΒ. 

Προηγήθηκε το πρωτότυπο «005» το οποίο ακόμη βρίσκεται στις ΗΠΑ και στις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας εταιρείας Lockheed Martin και τα τέσσερα «kit proofing»– δύο μονοθέσια, δύο διθέσια-τα οποία ήδη έχει παραλάβει η 343 ΠΜ «Αστέρι»’. 

Μαχητικά που «γράφουν» πλέον συνεχώς ώρες πτήσης και πάνω στα οποία εκπαιδεύονται όλοι οι ιπτάμενοι της 343.

Το πέμπτο αναβαθμισμένο Viper ολοκληρώνει πλέον τις δοκιμές του από τους πιστοποιημένους Έλληνες ιπτάμενους-δοκιμαστές οι οποίοι έχουν πλέον πάρει τη θέση των Αμερικανών στα κόκπιτ των αεροσκαφών τα οποία παραδίδουν για τους τελικούς ελέγχους στον αέρα οι τεχνικοί της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας. 

Όλα τα τεστ ολοκληρώνονται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα γεγονός που καταδεικνύει ότι η προσεκτική και συστηματική δουλειά προϊόν συνεργασίας Ελλήνων και Αμερικανών της Lockheed Martin και της USAF αποδίδει καρπούς. 

Με τα Στελέχη της ΕΑΒ αλλά και το Αεροπορικό Επιτελείο και εμφανίζονται απόλυτα ικανοποιημένοι από την ποιότητα αλλά και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος στη δύσκολη διαδικασία αναβάθμισης.

Η παράδοση του πέμπτου αναβαθμισμένου Viper στην Πολεμική Αεροπορία αναμένεται να συνδυαστεί με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα. 

O Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερωθεί για την πορεία του σημαντικού εξοπλιστικού προγράμματος, θα επιθεωρήσει τη γραμμή παραγωγής και θα ξεναγηθεί σε μια σειρά από έργα που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας όπως υπόστεγα και συνεργεία από την κατασκευάστρια εταιρεία μέσω των SSI

Πρώτη εικόνα από τα Viper έχει ήδη σχηματίσει ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψη του τα Χριστούγεννα στην «φωλιά» των Viper στη Σούδα. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  μάλιστα ανέβηκε σε αεροσκάφος και ενημερώθηκε για το νέο πιλοτήριο, τις εντυπωσιακές οθόνες και τα όλα τα καινούργια ηλεκτρονικά που έχουν τοποθετηθεί στα F-16 με αιχμή της τεχνολογίας το ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης AESA.

Την ίδια ώρα μόνο απαρατήρητη δεν έχει περάσει από τους γείτονες η ενίσχυση της Πολεμικής Αεροπορίας η οποία ταυτόχρονα με τα ‘’game changer’’ Rafale εντάσσει σταδιακά στο οπλοστάσιο της και τα πρώτα από τα συνολικά 83 Viper

Με τον Τούρκο υπουργό εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να έχει από αύριο κρίσιμα ραντεβού στην Ουάσιγκτον προκειμένου να σπάσει το ‘’μπλόκο’’ για την απόκτηση και αναβάθμιση συνολικά 120 μαχητικών F-16. 

Προσπάθεια εξαιρετικά δύσκολη καθώς όπως ήδη έχει αποκαλύψει το Newpost τόσο ο Ρόμπερτ Μενέντεζ όσο και η πλειοψηφία των Γερουσιαστών έχουν πλέον περάσει από το «no jets for Turkey» στο «Turkey is not above the law».

epirusblog.gr
5 of 5
Τουρκικές προκλήσεις: To νέο «upgrade» που γονατίζει την Άγκυρα – 3 επιπλέον «Οχιές» και δεκάδες Viper στο Αιγαίο – Σούδα και Τανάγρα, οι βάσεις φόβητρο
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5942330277453371548
item