Γιάννενα: Silver βραβείο στα Best City Awards 2023 για το Πάρκο Πολιτισμού του Δήμου Ιωαννιτών

Silver βραβείο κέρδισε η πρόταση που είχε υποβάλλει ο Δήμος Ιωαννιτών στο θεσμό των Best City Awards 2023. Τα Best City Awards επιβραβεύουν την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις ελληνικές πόλεις και για έβδομη χρονιά ανέδειξαν κορυφαίες πρακτικές και λύσεις.

Ο Δήμος Ιωαννιτών βραβεύτηκε στην Ενότητα 1 «Liveable City, 1.1 Υποδομές & Αστική ανάπλαση/Urban development, 1.1.1 Έργα ανάπλασης», για το έργο «Πάρκο Πολιτισμού» που υλοποιείται στο Κάστρο.

«Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την επιβράβευση του έργου “Πάρκο Πολιτισμού” στην ενότητα Liveable City. Τα βραβεία Best City Awards αποτελούν μία μοναδική ευκαιρία για τους Δήμους ώστε να ανταλλάξουν και να αναδείξουν καλές πρακτικές» ανέφερε ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος.

Ο αντιδήμαρχος υπογράμμισε ότι η μετατροπή του Κάστρου σε ένα ανοιχτό πάρκο πολιτισμού, αποτελεί παράμετρο του στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου Ιωαννιτών.

«Με τις παρεμβάσεις αποκατάστασης που εξελίσσονται και όσες έχουν προγραμματιστεί θα επιτευχθεί η λειτουργική ενοποίηση του χώρου, θα αναδειχθούν τα μνημεία και θα αναβαθμιστεί ο περιβάλλων χώρος.

Μέσω όλων των παρεμβάσεων θα επιτευχθεί η ενιαία προβολή της περιοχής του Κάστρου των Ιωαννίνων ως εμβληματικού μνημειακού συνόλου της πόλης» υπογράμμισε ο κ. Αρλέτος.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Silver βραβείο στα Best City Awards 2023 για το Πάρκο Πολιτισμού του Δήμου Ιωαννιτών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7797711658252834618
item